breaking news

Ricardo Ramos treft Kyung Ho Kang tijdens UFC 227 in Los Angeles

May 8th, 2018 | by Marcel Dorff
Ricardo Ramos treft Kyung Ho Kang tijdens UFC 227 in Los Angeles
UFC
0

De Braziliaan Ricardo Ramos zal 4 Augustus 2018 zijn opwachting maken tijdens UFC 227 in Los Angeles, Californië. In de Bantamweight divisie is de Zuid-Koreaan Kyung Ho Kang zijn tegenstander. Dit wist MMA journalist John Hyon Ko bekend te maken. Het gevecht zal plaatsvinden in de Octagon van het Staples Center op de Preliminary Card.

Ricardo Ramos (MMA 11-1/UFC 2-0) maakte in Februari 2017 tijdens UFC Fight Night 104 in Houston, Texas zijn UFC debuut. Ramos nam het op tegen de Japanner Michinori Tanaka. Ramos was uiteindelijk de sterkere vechter en won via Unanimous Decision. De Braziliaan zat tweemaal in het programma ”Dana White : Lookin’ for a Fight”. Tijdens de eerste keer verloor Ramos (die op dat moment nog ongeslagen was) via Submission in de eerste ronde. Dit gevecht was om de Legacy FC Bantamweight Titel. Ongeveer zes maanden later vocht Ramos voor de NEF promotie. Tijdens het Main Event vocht hij tegen Alfred Khashakyan. Ditmaal wist Ramos via Submission in de tweede ronde zijn tegenstander te finishen. Dit leverde hem zijn UFC contract op. Dana White liet weten Ramos al langer op het oog te hebben, maar door zijn verlies in zijn laatste gevecht de Braziliaan geen contract kon aanbieden. Nu kon dat dus wel. Ramos keerde na zijn debuut overwinning terug in de Octagon tijdens UFC 217 in New York tegen de ongeslagen Canadees Aiemann Zahabi. Ramos won het gevecht via een zeer spectaculaire Spinning Back Elbow KO in de derde ronde. En won hier meer dan terecht de Performance of the Night bonus voor.

Kyung Ho Kang (MMA 14-7-0-1/UFC 3-1-0-1) is een Zuid-Koreaanse vechter die sinds 2013 voor de UFC uitkomt. De voormalig ROAD FC Kampioen maakte zijn debuut voor de UFC tegen Alex Cáceres. Na een zeer gelijkwaardig gevecht won Cáceres via Split Decision. Echter werd het gevecht na afloop omgezet in een No-Contest nadat Cáceres positief testte voor het gebruik van Marihuana. Kang verloor vervolgens in hetzelfde jaar van Chico Camus via Unanimous Decision, en moest in 2014 in Singapore zijn verblijf in de UFC redden tegen de Japanner Shunichi Shimizu. Kang greep deze kans met een Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens wist Kang ook te winnen van de Japanner Michinori Tanaka. Dit leverde hem de Fight of the Night bonus op. Kang werd vervolgens opgeroepen voor militaire dienst in Zuid-Korea. En aangezien in Zuid-Korea de dienstplicht nog altijd is ingevoerd kwam Kang daar niet onderuit. Kang maakte tijdens UFC St.Louis in Januari 2018 na ruim 3.5 jaar zijn terugkeer in de Octagon. Tegenstander was Guido Cannetti. Kang had het erg moeilijk in de eerste ronde, maar wist uit het niets aan het einde van de die ronde een Triangle Choke Submission te plaatsen. Kang won en mocht dus spreken van een zeer succesvolle terugkeer.

Comments are closed.