breaking news

Rentree Cain Velasquez laat op zich wachten

March 14th, 2017 | by Stefan Van Erp

Voormalig UFC Heavyweight kampion Cain Velasquez heeft middels een statement op Twitter laten weten dat een terugkeer in de Octagon nog even op zich laat wachten. Velasquez onderging eerder dit jaar een operatie aan zijn rug. Aanvankelijk stond Velasquez gepland om het tegen Werdum op te nemen tijdens UFC 207 maar moest uiteindelijk geblesseerd afhaken.

Cain Velasquez won in 2010 voor het eerst de UFC titel door Brock Lesnar te verslaan middels een TKO in de eerste ronde. Bij zijn eerste poging om zijn titel te verdedigen ging het mis voor Velasquez. Junior Dos Santos versloeg hem middels een KO in de eerste ronde. Na een overwinning op “Bigfoot” Silva mocht Cain weer voor de titel vechten. In een rematch tegen Junior Dos Santos wist hij deze keer wel te winnen via een Unanimous Decision.

Velasquez werd in de tussentijd geteisterd door diverse blessures. Dit zorgde ervoor dat hij na tweemaal succesvol zijn titel verdedigd te hebben het bijna twee jaar duurde voordat hij dat weer kon doen. Tweemaal werd er een gevecht met Fabricio Werdum gepland maar een knieblessure en rugblessure zorgden ervoor dat hij zich terug moest trekken. Tijdens UFC 188 stonden beide heren toch tegenover elkaar en versloeg Werdum Velasquez via een Guillotine Choke in de derde ronde.

Daarna vocht Velasquez nog eenmaal. In een indrukwekkend gevecht van zijn kant versloeg hij Travis Browne via TKO in de eerste ronde. Wanneer Velasquez nu terugkeert is niet bekend. Hij geeft aan dat de operatie goed verlopen is en dat hij zich eerst 100 procent fit moet voelen wil hij een trainingskamp ingaan.

Check hier het statement van Cain Velasquez op Twitter:

 

 

Comments are closed.