breaking news

Publiekslieveling Li Jingliang treft Zak Ottow tijdens UFC Shanghai

October 6th, 2017 | by Marcel Dorff

De Chinese publiekslieveling Li Jingliang heeft dan eindelijk zijn gevecht te pakken op de UFC Fight Night 122 card in Shanghai, China. De China Top Team vechter neemt het op in de Welterweight divisie tegen Zak Ottow. Dit wist het Braziliaanse Combate eerder vandaag bekend te maken. Beide mannen treffen elkaar op 25 November 2017 in de Octagon van de Mercedes-Benz Arena. Het is niet bekend of het gevecht deel uit maakt van de Preliminary Card of Main Card.

Li Jingliang (MMA 13-4/UFC 5-2) werd als de Legend FC kampioen door de UFC in 2013 gecontracteerd. Het duurde echter ruim een jaar voordat we Li Jingliang ook daadwerkelijk in de UFC zagen. Jingliang won via Split Decision in zijn UFC debuut van David Michaud. Jingliang heeft weliswaar twee partijen verloren binnen de UFC, maar dat waren partijen met een verhaal. Zo werd tegen Nordine Taleb verloren via Split Decision. In Canada tegen de Frans-Canadees, het was in ieder geval controversieel. Ook verloor Jingliang in de derde ronde via Submission van Keita Nakamura. Jingliang had de twee rondes daarvoor gedomineerd. Tegen Dhiego Lima en Anton Zafir boekte de Chinees KO overwinningen, beide in de eerste ronde. Jingliang zou het vervolgens begin dit jaar opnemen tegen Yancy Medeiros, echter raakte Medeiros geblesseerd en werd vervangen door nieuwkomer Bobby Nash. In een zeer vermakelijk gevecht wist Li Jingliang uiteindelijk het gevecht in de tweede ronde via KO te beslissen in zijn voordeel. Jingliang’s contract liep vervolgens af, en tot verbazing van veel mensen leek de UFC geen haast te hebben om de Chinees een nieuw contract aan te bieden. Dit gebeurde uiteindelijk alsnog. Jingliang moest het vervolgens opnemen tegen Frank Camacho die inviel voor de geblesseerde Jonathan Meunier. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus won Jingliang via Unanimous Decision.

Zak Ottow (MMA 15-4/UFC 2-1) is tot dusver in de UFC de man van de short notice partijtjes. Alle partijen voor de UFC vocht Ottow op short notice. Tijdens zijn debuut voor de organisatie in Oktober 2016 won Ottow een Split Decision tegen UFC veteraan Joshua Burkman. Ook zijn tweede partij een paar weken later tegen Sergio Moraes vocht Ottow op short notice. Dit gevecht ging uiteindelijk via een Split Decision verloren. Ottow stapte vervolgens eerder dit jaar in op short notice nadat Warlley Alves geblesseerd moest afzeggen. Ottow nam het op in Nieuw-Zeeland tegen Kiichi Kunimoto. Via een controversiële Split Decision won Ottow van de Japanner. Ottow komt uit voor Pura Vida BJJ. Ottow heeft van zijn 15 Pro-MMA overwinningen er 10 beslist via een Submission.

Comments are closed.