breaking news

PFL maakt compleet schema + roster voor 2018 bekend

April 16th, 2018 | by Marcel Dorff
PFL maakt compleet schema + roster voor 2018 bekend
PFL
0

De Professional Fighters League organisatie heeft vanmorgen het schema bekend gemaakt voor 2018. Nadat de WSOF organisatie ophield met bestaan gingen de eigenaren verder onder de PFL banner. Vorig jaar hield de PFL enkele kleine evenementen in voorbereiding op dit jaar. Dit jaar zullen in zes gewichtsklassen Kampioenen worden gekroond. De Kampioen is gegarandeerd van een prijs van een miljoen dollar. 

Lees hieronder meer over de opzet van het schema en de vechters. 

De PFL official hebben een format ontwikkeld dat vooralsnog niet bekend was in het MMA. In totaal zal er 10 miljoen dollar worden verdeeld over de vechters die deelnemen aan de playoffs van het eerste PFL seizoen dit jaar.

De PFL heeft 12 vechters per gewichtsklasse ingedeeld. Deze vechters zullen elk twee gevechten vechten in het zogeheten ‘’regular season’’. De vechters zullen op basis van resultaat in hun partijen en de methode van finishen punten krijgen toebedeeld. Uiteindelijk zullen de acht vechters met het hoogste aantal punten deelnemen aan het achtkoppige eliminatie toernooi. De winnaar zal uiteindelijk de titel en 1 miljoen dollar mee naar huis nemen.

Tussen Juni en Augustus 2018 zullen in totaal zeven ‘’regular season’’ evenementen plaatsvinden. Hier zullen per gewichtsklasse uiteindelijk vier vechters afvallen die niet naar de playoffs zullen gaan die in Oktober 2018 gepland staan. Uiteindelijk zullen de zes titelgevechten plaatsvinden op 31 December 2018.

Het prijzengeld voor de playoff deelnemers:
Kampioen : 1 miljoen dollar.
Verliezend finalist : 2 ton.
Verliezende halve finalisten : 1 ton.
Verliezende kwartfinalisten : 50.000 dollar.

De afvallers tijdens het ”regular season”:
Alle vechters vechten twee partijen tijdens het regular season. De vechters hebben allemaal een contract voor twee partijen. En krijgen dus gewoon hun show/win geld betaald dat vooraf is overeengekomen in het contract.

Het puntensysteem voor de ‘’regular season’’ gevechten.
Overwinning : 3 punten.
Gelijkspel : 1 punt.
Finish in de 1e ronde : 3 punten.
Finish in de 2e ronde : 2 punten.
Finish in de 3e ronde : 1 punt.

Regels voor de Playoffs :
De Kwartfinales en Halve Finales worden op een evenement gevochten. De kwatfinalepartijen duren tweemaal vijf minuten, terwijl de halve finale driemaal vijf minuten zullen duren. Extra rondes zijn niet toegestaan. Bij een eventuele ‘’draw’’ zullen de juryleden een winnaar moeten aanwijzen. Uiteindelijk zullen de zes titelgevechten plaatsvinden op 31 December 2018 in gevechten van vijfmaal vijf minuten.

Bekijk hieronder het complete roster van alle vechters per gewichtsklasse.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.