breaking news

Oleksiy Oliynyk vervangt Damian Grabowski tegen Viktor Pesta in Phoenix

December 21st, 2016 | by Redactie

Zojuist heeft de UFC naar buiten gebracht dat Damian Grabowski niet langer gepland staat om te vechten tegen Viktor Pesta. De reden waarom is onbekend. Wel is bekend gemaakt dat Oleksiy Oliynyk zijn vervanger zal zijn op 15 Januari 2017 in de Talking Stick Resort Arena te Phoenix, Arizona. Het Heavyweightgevecht maakt waarschijnlijk deel uit van de prelims.

Viktor Pesta (MMA 10-3/UFC 1-3) kwam met een 9-0 record de UFC binnen in 2014. Sindsdien heeft hij vier partijen voor de organisatie gevochten, en er slechts één gewonnen. Die overwinning kwam begin 2015 via Unanimous Decision tegen Konstantin Erokhin. Pesta verloor van Ruslan Magomedov (UD), Derrick Lewis (TKO) en Marcin Tybura (KO). Voor Pesta zal een verliespartij dus waarschijnlijk einde oefening in de UFC Heavyweight divisie betekenen.

Oleksiy Oliynyk (MMA 50-10-1/UFC 2-1-0) is een Oekraïense Rus die in 2014 de UFC binnen kwam. Oliynyk wist maar liefst 41(!!!!) van zijn 50 overwinningen te finishen via een Submission. Submissions die in de UFC niet tot nauwelijks voorkomen, zoals Ezekiel Chokes, Scarf-Hold Headlocks & Bulldog Chokes. In zo’n Scarf-Hold Headlock kwam in 2013 MMA legende Mirko CroCop vast te zitten. Vervolgens tekende Oliynyk dus bij de UFC. Tijdens zijn debuut vocht Oliynyk tegen Anthony Hamilton. Oliynyk finishte de Amerikaan vroeg in de eerste ronde via een Scarf- Hold Headlock Submission. In hetzelfde jaar vocht Oliynyk tegen de sterke worstelaar Jared Rosholt. Oliynyk besliste het gevecht vroeg in de eerste ronde via een KO stoot. Dit leverde hem de Performance of the Night bonus op. Hierna bleef het mede door blessureleed ruim anderhalf jaar stil rond Oliynyk. Afgelopen zomer vocht Oliynyk pas opnieuw. Ditmaal tegen de Pool Daniel Omielanczuk. Omielanczuk verloor van zowel Hamilton als Rosholt, mannen die door Oliynyk verslagen werden. Maar dat ”MMA-Math” niet werkt bleek maar weer tijdens dit gevecht. Omielanczuk verloor weliswaar de eerste ronde, maar was in de tweede en derde ronde de bovenliggende partij. Hierdoor won de Pool via Majority Decision en bracht hij Oliynyk zijn eerste UFC nederlaag toe.

pixlr_20161221012222714

Tweet 20

Comments are closed.