breaking news

Mizuto Hirota vs. Christos Giagos toegevoegd aan UFC Adelaide

November 14th, 2018 | by Marcel Dorff
Mizuto Hirota vs. Christos Giagos toegevoegd aan UFC Adelaide
UFC
0

De Japanner Mizuto Hirota zal op 1 December 2018 zijn opwachting gaan maken in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 142 in Adelaide, Australië is Christos Giagos de tegenstander. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Adelaide Entertainment Centre in de Lightweight divisie. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Mizuto Hirota (MMA 18-9-2/UFC 1-4-1) heeft zeer veel titels in andere organisaties. Zo heeft hij de Shooto Pacific Rim, Sengoku RC & DEEP titel in zijn bezit. Allemaal hoog aangeschreven MMA organisaties in Azië. In de UFC heeft Hirota tot dusver echter minder succes gehad. Na verliespartijen tegen Rani Yahya en Rodrigo Damm werd het contract van de Japanner verscheurd. Echter wist Hirota via een deelname aan de show ”UFC Road to Japan” zijn plekje terug te veroveren in de organisatie. De Finale van de show eindige in een Draw tussen Hirota en Teruto Ishihara, waardoor Hirota nog moest wachten op zijn eerste officiële UFC overwinning. Die overwinning kwam uiteindelijk in December 2016. UFC veteraan Cole Miller werd via Unanimous Decision verslagen waarna Hirota eindelijk zijn eerste overwinning in de Octagon pakte. Hirota zou vervolgens in September 2017 terugkeren tijdens UFC Saitama tegen Charles Rosa. Echter had Hirota een slechter weight-cut en werd het gevecht gecanceld. Hierdoor moet Hirota nu verplicht een divisie omhoog naar de Lightweight divisie. Daarin maakte hij zijn opwachting in Febrauri 2018 in Perth tegen Ross Pearson. Pearson bleek uiteindelijk via Unanimous Decision te sterk. Hirota is bij veel MMA fans bekend als de man die zijn arm liet breken in een Hammerlock Submission door Shinya Aoki een aantal jaren terug in Dynamite!!! Aoki stak vervolgens zijn middenvinger op naar Hirota omdat hij kwaad was dat hij niet aftikte, waardoor Aoki genoodzaakt was om zijn arm te breken.

Embed from Getty Images

Christos Giagos (MMA 15-7/UFC 1-3) is een Amerikaanse vechter van Griekse komaf die in 2010 zijn professionele MMA carrière startte. Nadat hij in drie jaar tijd een record van 8-2 had neergezet mocht Giagos vechten voor de Tachi Palace Fights titel tegen Sevak Magakian. Giagos won het gevecht via Triangle Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens maakte hij zijn debuut voor de RFA organisatie waar hij wederom voor de titel mocht vechten, ditmaal tegen Dakota Cochrane. Giagos pakte ook deze titel door Cochrane via TKO in de tweede ronde te finishen. De UFC bood Giagos vervolgens een contract aan om het op te nemen tegen de op dat moment ongeslagen Gilbert Burns. Burns was te sterk en versloeg de Amerikaan via Armbar Submission in de eerste ronde. Giagos wist echter in zijn tweede gevecht wel de winst te pakken. Tegen Jorge de Oliveira werd in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission de overwinning gepakt. Helaas verloor Giagos door middel van Unanimous Decision zijn daarop volgende partij tegen Chris Wade en werd zijn contract niet verlengd. Giagos keerde terug in de RFA organisatie waar hij overwinningen pakte tegen Karen Darabedyan en Arthur Estrazulas. Vervolgens werd hij gecontracteerd door het Russische ACB. Giagos won twee van zijn drie gevechten waaronder een knappe Unanimous Decision overwinning tegen Herdeson Batista. Giagos keerde vervolgens onverwacht terug in de UFC. Tijdens UFC São Paulo in September 2018 nam Giagos het op tegen BJJ specialist Charles Oliveira. Giagos verloor het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.