breaking news

Mark Hunt maakt vertrek bij UFC officieel na verlies tegen Willis

December 2nd, 2018 | by Redactie
Mark Hunt maakt vertrek bij UFC officieel na verlies tegen Willis
UFC
0

Mark Hunt heeft zijn laatste gevecht voor de UFC gevochten. De Nieuw Zeelander verloor afgelopen nacht voor eigen publiek tegen Justin Willis via een Decision. Eerder kondigde Hunt al aan dat hij zou gaan stoppen als zijn contract bij de UFC afliep. De vechtsport verliest hiermee een legendarische vechter die in zowel het kickboksen als MMA veel heeft betekent voor zijn continent. Het is niet bekend of Hunt helemaal gaat stoppen met vechten.

Powered by Aiki Budo.

Mark Richard Hunt, geboren op 23 maart 1974 in South Auckland begon zijn professionele carrière in 1999. Het was in Sydney tegenover Chris Chrispoulides in een kickboks partij. Hunt won via een beslissing en tekende een contract bij K-1. Daar vocht hij bij zijn derde partij al mee in een K-1 Grand Prix. Hij versloeg 3 landgenoten en mocht zich na amper een jaar al K-1 Oceania kampioen noemen.

Hierdoor plaatste Hunt zich voor het prestigieuze K-1 Grand Prix toernooi in Japan. Hij vocht in de eerste partij tegen Jerome Lebanner en moest uiteindelijk zijn meerdere herkennen in de Fransman. Het jaar erop plaatste Hunt zich wederom voor de K-1 Grand Prix in Japan en was Hunt een stuk succesvoller. Hij won achtereenvolgens van Adam Watt, Jerome Le Banner, Stefan Leko en Francisco Filho en wist zich zo te kronen tot K-1 kampioen. Op dat moment het hoogst haalbare voor een kickbokser. Daarna volgde een wisselvallige periode voor Hunt waarna hij besloot de overstap te maken naar het MMA.

Hunt kreeg een uitnodiging van PRIDE om in hun promotie mee te vechten. In zijn eerste partij vocht Hunt tegen de Japanner Hidehiko Yoshida en verloor via een Armbar in de eerste ronde. Daarna won Hunt 4 partijen op rij waaronder legendarische gevechten met Wanderlei Silva en Mirco Cro Cop. Daarna begon de slechtste periode voor Hunt met maar liefst 5 verliespartijen op rij, waaronder tegen Melvin Manhoef, Gegard Mousasi en Alistair Overeem.

Op 25 september 2010 maakte Mark Hunt zijn debuut bij de UFC. Dit deed hij tegen Sean McCorkle. Dit debuut verliep niet zoals Hunt wilde en hij verloor via een Armbar in de eerste ronde. Hunt herpakte zich echter en won 4 partijen op rij. De mooiste partij voor Hunt was tegen Stefan Struve. Hunt versloeg de Nederlander via een verwoestende KO in de derde ronde. Deze partij leek de opmars voor meer legendarische partijen voor Hunt. Zo vocht hij daarna een titanenstrijd uit met Junior Dos Santos waar hij uiteindelijk van verloor via een KO laat in de derde ronde.

Ook zijn partij daarna tegen Antionio “Bigfoot” Silva was er een voor de boeken. Het Main Event werd een slagveld over 5 ronden die uiteindelijk in een Draw eindigde. Vervolgens versloeg Hunt Roy Nelson via een KO in de tweede ronde en mocht hij zich op gaan maken voor zijn eerste (en later bleek laatste) UFC interim titelgevecht tegen Fabricio Werdum. De partij verliep niet goed voor Hunt. Hij ging KO in de tweede ronde na een spectaculaire flying knee van Werdum.

Een andere opvallend gevecht voor Hunt was tijdens UFC 200. Daar vocht hij tegen Brock Lesnar die zijn rentree eenmalig maakte voor dit speciale evenement. Hunt verloor via een beslissing maar deze werd later omgezet naar een No Contest omdat Lesnar gepakt werd voor het gebruik van verboden middelen. Dit gevecht zette de relatie van Hunt en de UFC onder zware druk. Hunt heeft een rechtszaak lopen tegen de promotie omdat hij het onverantwoord vind om iemand die prestatiebevorderende middelen gebruikt de kooi in te laten gaan.

Vervolgens werd snel duidelijk dat Hunt aan zijn laatste periode binnen de UFC bezig was. Hij vocht na zijn partij tegen Lesnar nog vijfmaal en verloor vier van deze partijen. De carrière van Hunt ging zo langzaam als een nachtkaars uit.

Of Hunt nog terugkeert in een professionele partij is nog niet bekend. Hij heeft een eigen gym waar hij vechters als Tai Tuivasa en Junior Tafa traint.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.