breaking news

Magomed Bibulatov keert terug in de Octagon tegen Ulka Sasaki in April

January 26th, 2018 | by Marcel Dorff

De Tsjetsjeense vechter Magomed Bibulatov keert op 21 April 2018 terug in de Octagon. De voormalig WSOF, ACB en WFCA Kampioen zal het opnemen tegen de Japanner Ulka Sasaki. Dit werd bekend gemaakt via de sociale kanalen van de Fight Club Akhmat. Het is nog niet bekend waar het evenement plaats zal vinden en wat voor soort UFC evenement het zal zijn. Beide mannen treffen elkaar in de Flyweight divisie.

Magomed Bibulatov (MMA 14-1/UFC 1-1) is een vechter die door veel fans wordt gezien als een van de opkomende vechters in de UFC Flyweight divisie. De Tsjetsjeen Bibulatov tekende begin 2017 voor de UFC. Bibulatov wist vooral in het Russische circuit veel goede dingen laten zien. Zo wist hij de toernooien bij de ACB en de WFCA organisaties te winnen. Ook pakte Bibulatov een Internationale MMA titel door in 2015 Donovan Frelow te verslaan via Unanimous Decision en zo de WSOF Flyweight Titel te veroveren. Bibulatov maakte in 2017 tijdens UFC 210 in Buffalo, New York zijn debuut voor de UFC tegen de Filippijn Jenel Lausa. Ondanks een punt in mindering wegens een illegale techniek won Bibulatov vrij eenvoudig via Unanimous Decision. Vervolgens keerde Bibulatov terug in Oktober 2017 tegen John Moraga. Bibulatov ging het gevecht in als favoriet tegen de voormalig titeluitdager. Echter wist Moraga een perfecte stoot op de kin van Bibulatov vroeg in de eerste ronde te plaatsen. Bibulatov ging KO en verloor voor het eerst in zijn MMA carrière een gevecht. Bibulatov traint bij de Akhmat Fight Club, de gym van de Tsjetsjeense President Ramzan Kadyrov.

Ulka Sasaki (MMA 20-5-2/UFC 3-4-0) debuteerde in 2014 voor de UFC. Nadat Sasaki twee van zijn eerste drie partijen op Bantamweight verloor stapte hij in Mei 2016 in Rotterdam voor het eerst als Flyweight de Octagon in. Sasaki wist deze partij te winnen tegen Willie Gates via een Submission (Rear Naked Choke). In eerste instantie zou Sasaki op 19 November 2016 tijdens UFC Fight Night 100 vechten tegen Matheus Nicolau. Dit ging echter niet door vanwege een potentiële doping overtreding van Nicolau. Sasaki kreeg begin 2017 een matchup tegen de hooggerankte Braziliaan Wilson Reis. Sasaki wist nauwelijks in zijn spel te komen, wat Reis in de kaart speelde. Reis won het gevecht via Unanimous Decision en mocht vervolgens voor de titel vechten. Sasaki nam het in Juni 2017 vervolgens op tegen de Amerikaan Justin Scoggins. Na meerder malen knockdown te zijn gegaan in de eerste ronde, wist Sasaki dankbaar gebruik te maken van een foutje van Scoggins en wist hij de Amerikaan te finishen via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Sasaki kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Vervolgens kreeg Sasaki een behoorlijke stap omhoog in competitie. De Japanner mocht voor eigen publiek in September 2017 vechten tegen de hooggerankte Jussier Formiga. Formiga bleek inderdaad een klasse te goed voor Sasaki en won via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde.

Comments are closed.