breaking news

Livia Renata Souza maakt UFC debuut in São Paulo tegen Alex Chambers

June 27th, 2018 | by Marcel Dorff
Livia Renata Souza maakt UFC debuut in São Paulo tegen Alex Chambers
UFC
0

De Australische Alex Chambers zal op 22 September 2018 terugkeren in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 137 in São Paulo, Brazilië zal UFC debutante Livia Renata Souza haar opponente zijn in de Women’s Strawweight divisie. Dit wist de Braziliaanse MMA journalist Raphael Marinho via Combate te melden. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van het Ginasio do Ibirapuera op de Preliminary Card.

Alex Chambers (MMA 5-4/UFC 1-3) kwam voor het eerst in aanraking met het grote publiek tijdens het 20ste seizoen van The Ultimate Fighter. De Australische maakte deel uit van de zestien vrouwen die streden om de allereerste Women’s Strawweight titel. Chambers moest het in de eliminatie ronde opnemen tegen de uiteindelijke runner-up (en huidige Strawweight Kampioene) Rose Namajunas. Namajunas won dit gevecht in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission. Chambers kreeg vervolgens van de UFC een Prelimgevecht aangeboden tijdens de TUF Finale. De Ierse Aisling Daly zou de tegenstandster zijn. Daly was te sterk en finishte de Australische via een Armbar Submission in de eerste ronde. In Mei 2015 kreeg Chambers waarschijnlijk haar laatste kans voor eigen publiek tegen Kailin Curran. Chambers die nog nooit verloor in Australië werd compleet gedomineerd door Curran zowel staand als op de grond. Curran kon echter de trekker niet overhalen en maakte een behoorlijke fout laat in de derde ronde. Curran liet haar arm ”onbewaakt”. Hetgeen waar Chambers van wist te profiteren. De Australische pakte haar eerste overwinning via Armbar Submission in de UFC in een geweldige ”come from behind” overwinning. Chambers werd vier maanden later gekoppeld aan Paige VanZant. VanZant domineerde het gevecht en won in de derde ronde via Armbar Submission. Sindsdien was het stil rond Chambers en vocht ze ruim twee jaar niet meer. De Australische verhuisde naar Florida waar ze bij American Top Team is gaan trainen. Eind 2017 keerde Chambers terug in de Octagon tegen haar landgenote Nadia Kassem. Na een sterke eerste ronde wist Kassem de partij over te nemen en uiteindelijk via Unanimous Decision naar zich toe te trekken.

Embed from Getty Images

Lívia Renata Souza (MMA 11-1/UFC 0-0) wordt gezien als een van de grootste talenten uit Brazilië in het MMA voor vrouwen. De Braziliaanse begon haar carrière in 2013. In Brazilië wist ze haar eerste zeven wedstrijden te winnen. Hiervan werden er zes beslist via Submission en ging een partij naar de judges. Souza werd vervolgens in 2015 door Invicta FC opgepikt waar ze meteen voor de titel mocht vechten tegen Kampioene Katja Kankaanpää. Souza pakte uiteindelijk de titel via een Triangle Choke Submission in de vierde ronde. Begin 2016 verdedigde Souza haar titel met succes tegen DeAnna Bennett via TKO in de eerste ronde. Vier maanden later raakte de Braziliaanse echter verrassend de titel kwijt. Angela Hill was in Mei 2016 te sterk via Split Decision en bezorgde Souza haar eerste Pro-MMA verlies. Iets minder dan een jaar later nam Souza het op tegen Ayaka Hamasaki. Souza besliste deze partij vroeg in de eerste ronde via TKO. Vervolgens zou Souza mogen proberen haar titel terug te winnen. Ze werd gematcht met Jodie Esquibel. De titel was immers vacant nadat Angela Hill terugkeerde naar de UFC. Esquibel raakte echter geblesseerd, waarna de organisatie de ongeslagen Braziliaanse Janaisa Morandin naar voren schoof. Echter was dit nu geen titelgevecht meer. Souza won het gevecht via Unanimous Decision, en zal dus niet meer voor de Invicta FC titel strijden maar in de toekomst misschien wel voor de UFC titel. Haar debuut zou Souza gaan maken tijdens UFC Austin in Februari 2018 tegen Jessica Aguilar. Echter raakte Souza geblesseerd waardoor haar debuut uitgesteld moest worden.

Afbeeldingsresultaat voor livia renata souza globo
Credits: Divulgação/Invicta FC.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.