breaking news

Lang verwacht gevecht Zubaira Tukhugov vs. Artem Lobov tijdens UFC Moncton

August 18th, 2018 | by Marcel Dorff
Lang verwacht gevecht Zubaira Tukhugov vs. Artem Lobov tijdens UFC Moncton
UFC
0

Aan de vooravond van UFC 223 in Brooklyn, New York in April van dit jaar stonden ze in de hotel lobby al tegenover elkaar. Echter gaan beide mannen ditmaal de Octagon in. Zubaira Tukhugov maakt na een USADA schorsing van twee jaar zijn comeback tegen landgenoot Artem Lobov. Het gevecht werd in eerste instantie gelinkt aan de UFC 229. Echter heeft het Russische Red Fury MMA weten te bevestigen dat het gevecht pas op 27 Oktober 2018 zal plaatsvinden tijdens UFC Fight Night 138 in Moncton, New Brunswick, Canada. Beide vechters treffen elkaar in de Featherweight divisie op de Main Card.

Zubaira Tukhugov (MMA 18-4/UFC 3-1) is een Tsjetsjeense vechter die sinds 2010 te vinden is in het professionele MMA circuit. Tukhugov staat bekend om zijn spectaculaire vechtstijl en wist in drie jaar tijd een record op te bouwen van 15-3. Op een na vonden alle partijen plaats in Rusland. Tukhugov wist onder meer sterke vechters als Kuat Khamitov, Rasul Shovhalov en Vaso Bakocevic aan zijn zegekar te binden. Tukhugov op dat moment trainend bij Tiger Muay Thai in Wenen onder leiding van voormalig UFC Lighweight contender Roger Huerta kreeg een UFC contract aangeboden. Tukhugov maakte in Februari 2014 zijn UFC debuut in Brazilië tegen de ongeslagen Douglas Silva de Andrade. Tukhugov, zware underdog in de partij, vocht erg sterk en nam een meer dan verdiende Unanimous Decision mee terug naar huis. Eind 2014 werd Tukhugov vervolgens gematcht met Ernest Chavez tijdens UFC Stockholm. Tukhugov bleek een maatje te groot en finishte het gevecht laat in de eerste ronde via TKO. Echter keerde Tukhugov vanwege een aanhoudende ribblessure pas in December 2015 weer terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night in Las Vegas werd Phillipe Nover via Split Decision verslagen. Tukhugov vocht vervolgens in Mei 2016 tegen de op dat moment ongeslagen Renato Moicano. Ditmaal zat Tukhugov aan de verkeerde kant van de score en verloor via Split Decision. Tukhugov zou vervolgens zijn terugkeer maken tijdens UFC Albany in December 2016 tegen Tiago Trator. Echter werd Tukhugov vanwege een overtreding van de USADA regels van het gevecht gehaald. De Tsjetsjeen werd twee jaar geschorst. Die schorsing loopt eind September 2018 af.

Embed from Getty Images

Artem Lobov (MMA 13-14-1-1/UFC 2-4-0-0) kwam via het 22ste seizoen van TUF de UFC binnen. Lobov verloor zijn eliminatie gevecht tegen Mehdi Baghdad, maar mocht alsnog terug komen om deel te nemen aan het toernooi. Lobov reikte tot de finale maar verloor van submission wizard Ryan Hall na drie rondes. Lobov verloor vervolgens ook van Alex White, en leek op de schopstoel te zitten. Echter stelde hij een langer verblijf veilig door via Unanimous Decision Chris Avila te verslaan. Lobov werd vervolgens gekoppeld aan de Japanner Teruto Ishihara in Belfast. Lobov was duidelijk de meer actiever vechter in alle drie de rondes, maar ging knockdown in de derde ronde. Ondanks de knockdown won Lobov terecht via Unanimous Decision. Lobov maakte vervolgens in April 2017 zijn opwachting op het Main Event van UFC Nashville tegen Cub Swanson. Lobov deed het in de eerste ronde aardig, maar had in het vervolg geen schijn van kans tegen de duidelijk betere vechter uit de VS. Swanson won via Unanimous Decision. Lobov vocht vervolgens tijdens UFC Gdansk in Oktober 2017 tegen Andre Fili. Fili was te sterk en won via Unanimous Decision. Lobov zou vervolgens vechten tijdens UFC 223 in April 2018 tegen Alex Cáceres. Echter misdroeg Lobov zich bij het beruchte ”McGregor bus incident” en werd hij door de UFC van de card gehaald.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.