breaking news

Keita Nakamura krijgt thuisgevecht tegen Alex Morono in Japan

August 1st, 2017 | by Marcel Dorff

Het Japanse ”Eastpress Japan” wist bekend te maken dat Keita Nakamura op 23 September 2017 terugkeert in de Octagon. Zijn tegenstander in de Welterweight divisie zal die avond Alex Morono zijn. Nakamura bevestigde dit via zijn Social Media. UFC Fight Night 117 zal plaatsvinden in de Saitama Super Arena te Saitama, Japan. Het gevecht tussen Nakamura en Morono zal waarschijnlijk op de Preliminary Card gevochten worden.

Keita Nakamura (MMA 32-8-2-1/UFC 2-4-0-0) is een Japanse MMA veteraan die al sinds 2003 professioneel vecht. De Japanner is aan zijn tweede run bezig binnen de UFC. Tijdens zijn eerste run binnen de organisatie verloor Nakamura driemaal in drie optredens. De Shooto Pacific Rim Kampioen ging vervolgens terug naar Japan waar hij zijn momentum terug wist te vinden en de prestigieuze Sengoku RC & Deep titels wist te pakken. Nakamura wist na zijn UFC debacle liefst veertien van in totaal achttien partijen in winst om te zetten. Dit trok in 2015 opnieuw de aandacht van de UFC, waardoor Nakamura in Japan mocht vechten tegen de Chinees Li Jingliang. Jingliang leek de bovenliggende partij, echter wist Nakamura halverwege de derde ronde de Chinees zijn rug te pakken en te finishen via een Rear Naked Choke Submission. Dit leverde Nakamura de Performance of the Night bonus op. Zijn daarop volgende partij verloor Nakamura in Engeland via Unanimous Decision van Tom Breese. Dit was echter niet zonder controverse aangezien Nakamura zeker niet onder deed voor de Engelsman. Halverwege 2016 pakte Nakamura een zeer knappe Rear Naked Choke Submission overwinning tegen de Australische veteraan Kyle Noke. Nakamura kon deze overwinning echter geen goed vervolg geven. Tijdens zijn laatste partij in Oktober 2016 was via Unanimous Decision de Braziliaan Elizeu Zaleski Dos Santos te sterk.

Alex Morono (MMA 13-3-0-1/UFC 2-0-0-1) kwam in 2016 als Legacy FC Kampioen de UFC binnen. Morono verving Kelvin Gastelum op short notice, en nam het op tegen de Australische veteraan Kyle Noke. Morono wist uiteindelijk een zeer controversiële Split Decision over de streep te trekken, en zo zijn eerste overwinning binnen de UFC te grijpen. Morono zou het vervolgens in de Filipijnen opnemen tegen James Moontasri. Echter werd het evenement anderhalve week van te voren gecanceld. Beide mannen werden opnieuw ingepland en vochten alsnog tijdens UFC on FOX 22. Morono wist twee van de drie rondes te winnen, en kon zo zijn tweede overwinning in zijn UFC carrière bijschrijven. Morono zou het vervolgens begin dit jaar opnemen tegen de Canadees Sheldon Westcott. Westcott raakte echter geblesseerd en werd vervangen door de ongeslagen Niko Price. Price wist Morono vlak voor het einde van de tweede ronde via KO te finishen. Echter werd dit gevecht later omgezet in een No Contest nadat er sporen van Marihuana gebruik in het bloed van Price werden gevonden.

Comments are closed.