breaking news

Karl Roberson vs. John Phillips toegevoegd aan UFC Sacramento

May 10th, 2019 | by Marcel Dorff
Karl Roberson vs. John Phillips toegevoegd aan UFC Sacramento
UFC
0

De UFC heeft een Middleweight gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 155 card in Sacramento, Californië. De Amerikaan Karl Roberson zal het gaan opnemen tegen de Welshman John Phillips. Dit weet FloCombat te melden. Beide vechters treffen elkaar op 13 Juli 2019 in de Octagon van het Golden 1 Center op de Preliminary Card.

Karl Roberson (MMA 7-2/UFC 2-2) was de eerste vechter die een gevecht gepland had staan nadat hij een UFC contract verdiende tijdens de show Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Roberson begon aan dat gevecht met een 4-0 record, en nam het op tijdens het Main Event tegen LFA vechter Ryan Spann. Spann probeerde het gevecht naar de grond te brengen, echter wist Roberson de takedown te pareren en vervolgens Spann met twee venijnige korte ellenbogen vanuit de clinch te stoppen. Roberson won op deze manier via KO na 15 seconden. Roberson maakte vervolgens zijn UFC debuut tijdens UFC Norfolk in November 2017 tegen Darren Stewart. Roberson imponeerde met een Rear Naked Choke Submission overwinning in de eerste ronde. Echter kon hij die prestatie geen goed vervolg geven. In Mei 2018 werd in Brazilië verloren van Cezar Ferreira via een Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Roberson maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC 230 in November 2018 tegen de Welshman Jack Marshman. Roberson wist de partij via Unanimous Decision te winnen. Roberson zou vervolgens op slechts een week notice een gevecht aanpakken in de Light-Heavyweight divisie tegen Glover Teixeira. Ondanks dat Roberson Teixeira wist aan te slaan verloor hij uiteindelijk in de eerste ronde via een Arm-Triangle Choke Submission.

Embed from Getty Images

John Phillips (MMA 21-9-0-1/UFC 0-3-0-0) was na Jack Marshman en Brett Johns de derde Welshman die de UFC weet te halen. Phillips traint bij SBG Ireland en staat bekend om zijn KO power. Vandaar dat hij ook bekend staat als ”The White Mike Tyson”. Phillips vocht voor bekende Britse promoties zoals Cage Rage, Cage Warriors FC & BAMMA. Bij BAMMA wist hij begin 2016 de titel te winnen door Cheick Kone te verslaan via KO in de eerste ronde. Phillips heeft op dit moment een 4-fight winstreak en heeft onder meer een overwinning staan tegen UFC vechter Charlie Ward (inmiddels teamgenoot). Het laatste verlies van Phillips dateert van 2013 toen hij te kort kwam tegen UFC vechter en TUF 25 winnaar Jesse Taylor. Phillips die normaal gesproken vecht op Middleweight, zou begin 2017 in Denver, Colorado zijn debuut maken voor de UFC in de Light-Heavyweight divisie tegen Marcos Rogerio de Lima. Echter raakte Phillips geblesseerd waardoor hij pas in December 2017 werd ingepland tegen de ongeslagen Eryk Anders. Echter had Phillips ditmaal problemen met zijn visum en moest hij wederom noodgedwongen verstek laten gaan. In Maart 2018 maakte Phillips in Londen zijn lang verwacht debuut tegen Charles Byrd. Phillips zat geen moment in het gevecht en werd via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde gefinisht. In zijn tweede gevecht voor de UFC trof Phillips de Amerikaan Kevin Holland tijdens UFC Beijing. Na een slechte eerste ronde, herstelde de Welshman met een sterke tweede ronde. Uiteindelijk werd hij in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission gefinisht waardoor hij nog moest wachten op zijn eerste overwinning in de Octagon. En die wachttijd werd in Maart 2019 verlengt. In een competitief gevecht verloor Phillips van landgenoot Jack Marshman via Split Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »