breaking news

Jorina Baars vecht tijdens Bellator Kickboxing 7 tegen Anke van Gestel

August 15th, 2017 | by Stefan Van Erp

Jorina Baars gaat het op 23 september aanstaande tijdens Bellator Kickboxing 7 opnemen tegen de Belgische Anke van Gestel in de Featherweight divisie. Voor Baars wordt het haar tweede partij voor Bellator nadat zij eerder won van Irene Martens. Bellator kickboxing 7 wordt tegelijkertijd gehouden met Bellator MMA 183.

Jorina Baars (KKB 41-0-3/Bel.KKB 1-0) is al jarenlang ongeslagen. De 28-Jarige vechtster uit Den Helder staat wereldwijd bekend als een van de beste, zo niet dé beste Kickbokster in haar gewichtsklasse. Sinds 2014 vecht Baars onder meer voor de Lion Fight promotie. Tijdens haar debuut won ze meteen de Welterweight titel door Cris Cyborg via Unanimous Decision te verslaan. Een gevecht dat ook wereldwijd aandacht kreeg in de MMA wereld. Baars verdedigde daarna nog driemaal succesvol haar wereldtitel voordat Bellator op haar pad kwam. Bellator organiseert nu ruim een jaar kickboks evenementen en heeft met Denise Kielholtz al een Nederlands kampioen in haar midden. Baars nam het in haar eerste partij op tegen Irene Martens en won via een Unanimous Decision.

Anke van Gestel (KKB 34-11-3/ Bel. KKB 0-0) begon haar professionele carrière in 2010. De 24-jarige Belgische vecht haar partijen voornamelijk voor Enfusion. Bij deze promotie is zij ook de huidige wereldkampioene in de klasse tot 64 kilogram. Van Gestel vocht onder anderen tweemaal tegen UFC titeluitdager Valentina Shevchenko en verloor beide malen. Haar laatste 2 partijen wist van Gestel winnend af te sluiten waarvan haar laatste voor de titel was tegen Niamh Kineham. Dit was in maart van dit jaar. Van Gestel staat voor haar eerste partij voor Bellator Kickboxing direct voor de loodzware taak om Jorina Baars op haar eerste nederlaag te trakteren.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.