breaking news

Jeremy Stephens treft Zabit Magomedsharipov tijdens UFC 235 in Las Vegas

December 18th, 2018 | by Marcel Dorff
Jeremy Stephens treft Zabit Magomedsharipov tijdens UFC 235 in Las Vegas
UFC
0

Een spectaculair gevecht in de Featherweight divisie is toegevoegd aan UFC 235 op 2 Maart 2019 in Las Vegas, Nevada. ESPN journalist Ariel Helwani maakte in het weekend al bekend dat er gesprekken gaande waren over een partij tussen Jeremy Stephens en Zabit Magomedsharipov. Stephens heeft inmiddels de geruchten bevestigd. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de T-Mobile Arena op de Main Card.

Jeremy Stephens (MMA 28-15/UFC 15-14) vecht al sinds 2007 voor de UFC. Stephens is een vechter die winstpartijen continu afwisselt met verliespartijen. Echter is Stephens een echte fan’s favourite aangezien zijn partijen meestal spectaculair zijn. Zo heeft Stephens KO overwinningen op zijn naam staan tegen Rafael Dos Anjos, Dennis Bermudez en Ronny Jason. Echter zoals eerder gezegd wisselt Stephens goede partijen af met matige partijen. Zo was Stephens met zijn overwinning op Renan Barao begin 2016 behoorlijk in aanzien gestegen. De carrière van Stephens leek in 2014 bergafwaarts te gaan na verliespartijen tegen zowel Cub Swanson als Charles Oliveira. Stephens kwam echter ”letterlijk” keihard terug met een Flying Knee KO tegen Dennis Bermudez (zoals eerder vermeldt). Vervolgens werd verloren van topcontender Max Holloway, maar afgelopen Mei 2016 wist Stephens een zwaarbevochten decision af te dwingen tegen Renan Barao. Dit leverde Stephens een gevecht op in New York tegen topcontender en voormalig UFC Lightweight Kampioen Frankie Edgar. In een zeer vermakelijk gevecht gaf de ”wrestling game” van Frankie Edgar uiteindelijk de doorslag. Edgar won via Unanimous Decision. Stephens werd vervolgens in April dit jaar gekoppeld aan de ongeslagen Braziliaan Renato Moicano. Stephens was zwaar favoriet bij het ingaan van het gevecht, maar had de eerste twee rondes geen antwoord op de goede lowkicks en takedowns van Moicano. In de derde ronde leek het gevecht zich te keren in het voordeel van Stephens, echter bleek het uiteindelijk te laat. Slechts een jurylid zag het gevecht voor de Amerikaan, terwijl twee juryleden het gevecht voor Moicano zagen waardoor Moicano won via Split Decision. Stephens verloor hiermee zijn Top 5 ranking. Echter wist hij door een overwinning op Gilbert Melendez via Unanimous Decision wel zijn Top 10 ranking vast te houden. Het vizier van Stephens staat hierdoor weer naar boven gericht. Zeker na zijn gevecht tegen Doo Ho Choi in Januari 2018 tijdens UFC St.Louis. Stephens won zeer overtuigend via een TKO in de tweede ronde. Een maand later tijdens UFC Orlando deed hij dit nog eens dunnetjes over. Stephens versloeg Josh Emmett via KO in de tweede ronde. Stephens nam het vervolgens op tegen Jose Aldo tijdens UFC Calgary in Juli 2018. Aldo won het gevecht via TKO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Zabit Magomedsharipov (MMA 16-1/UFC 4-0) maakte in 2012 zijn Pro-MMA debuut. Nadat Magomedsharipov in kleinere Russische en Oekraïense organisaties een record had opgebouwd van 6-1 (met onder andere een overwinning op de sterke Tadzjiek Iftikhor Arbobov) werd hij in 2014 opgepikt door de Absolute Championship Berkut organisatie, kortweg ACB. Magomedsharipov debuteerde tegen de ongeslagen Oruzh Zamanov. Via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde wist Magomedsharipov zijn debuut goed af te sluiten. Vervolgens deed Magomedsharipov mee aan een ”8-men tournament”. Het toernooi zou hij winnen. Zowel de Kwartfinale, Halve Finale als Finale werden allen voortijdig beslist. Zo werd de Armeen Artek Nazaryan en de ongeslagen Russen Mukhamed Kokov en Abdul-Rakhman Temirov allemaal verslagen. Vervolgens mocht Magomedsharipov vechten voor de vacante titel tegen zijn landgenoot Sheikh-Magomed Arapkhanov. Via een keiharde stoot wist Magomedsharipov zijn tegenstander al in de eerste ronde tegen het canvas te slaan, en de ACB Featherweight titel te claimen. In September 2016 maakte Magomedsharipov zijn enige (en tevens laatste) verdediging van de belt tegen de Braziliaan Valdines Silva. Silva werd binnen twee minuten via TKO gefinisht. Magomedsharipov zou vervolgens zijn UFC debuut maken in Mexico City tegen Hacran Dias, maar het gevecht werd om onbekende redenen gecanceld. Vervolgens werd de Dagestani ingeroosterd tijdens UFC Rotterdam tegen Nick Hein. Hein raakte echter geblesseerd en werd op short notice vervangen door Mike Santiago. In een zeer spectaculaire performance wist Magomedsharipov zijn tegenstander uiteindelijk in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission te finishen. De UFC beloonde Magomedsharipov met de Performance of the Night bonus. Magomedsharipov keerde vervolgens terug tijdens UFC Shanghai in November 2017 tegen Sheymon Moraes. Magomedsharipov domineerde het gevecht compleet, en wist vlak voor het einde Moraes te finishen via een Anaconda Choke Submission. Wederom kreeg hij hiervoor de Performance of the Night bonus. Magomedsharipov keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC 223 in Brooklyn in April 2018 tegen Kyle Bochniak. In een zeer spectaculair gevecht won ”Zabeast” via Unanimous Decision. Het gevecht werd door de UFC beloond met de Fight of the Night bonus. Vervolgens werd Magomedsharipov gekoppeld aan Yair Rodriguez. Echter raakte de Mexicaan geblesseerd waardoor Brandon Davis zijn vervanger werd tijdens UFC 228 in Dallas. Magomedsharipov won het gevecht in de tweede ronde via een Kneebar Submission.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »