breaking news

Jeremy Kimball treft UFC debutant Darko Stosic tijdens UFC Hamburg

April 13th, 2018 | by Marcel Dorff

De Amerikaan Jeremy Kimball zat op 22 Juli 2018 zijn terugkeer maken in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 134 in Hamburg, Duitsland is de Servische nieuwkomer Darko Stosic zijn tegenstander. Dit wist Nolan King via MMA Today te melden. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Barclaycard Arena in de Ligh-Heavyweight divisie. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Jeremy Kimball (MMA 15-7/UFC 1-2) maakte begin 2017 zijn UFC debuut op short notice. Kimball nam het op tegen Marcos Rogerio de Lima. De Lima wist het gevecht vroeg in de eerste ronde via TKO te winnen en zo Kimball’s debuut goed te verzieken. Kimball kwam echter in Juni dat jaar zeer sterk terug. Zo wist hij TUF 23 veteraan Josh Stansbury via TKO in de eerste ronde te finishen. Dit leverde Kimball de Performance of the Night bonus op. Kimball keerde vervolgens terug in December 2017 in Detroit tegen de ongeslagen Dominick Reyes. Reyes wist het gevecht in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission te finishen. Kimball was onder meer een meervoudig Kampioen in meerdere kleinere Amerikaanse organisaties. Kimball staat bekend om zijn standup werk en wist elf van in zijn totaal vijftien overwinningen te beslissen via (T)KO. Kimball heeft onder meer overwinningen tegen de UFC veteranen Drew McFedries, Matt van Buren en Tommy Speer. Ook wist hij via Submission te winnen van Chidi Njokuani.

Darko Stosic (MMA 12-1/UFC 0-0) werd eind 2017 door de UFC gecontracteerd. De Serviër begon zijn Pro-MMA carrière in 2012. Na vier overwinningen in vijf gevechten werd Stosic gecontracteerd door de FFC organisatie. Na vier overwinningen tegen onder andere Manny Murillo mocht Stosic in 2016 voor de titel vechten tegen de Nederlander Dion Staring. Stosic won via Majority Decision en pakte dus de titel. Vervolgens werd de titel met succes verdedigt tegen wederom Dion Staring en vervolgens tegen Emil Zahariev. Stosic vocht hierna nog een gevecht voor een regionale Servische organisatie waarna hij een contract bij de UFC tekende.

Comments are closed.