breaking news

Igor Pokrajac out, Gadzimurad Antigulov in tegen Ed Herman tijdens UFC 209

February 7th, 2017 | by Redactie

Gisteren werd bekend dat Igor Pokrajac geblesseerd was geraakt en niet kan vechten op 4 Maart 2017 tegen Ed Herman. De UFC heeft de Rus Gadzhimurad Antigulov aangewezen om Pokrajac in dit Light-Heavyweightgevecht te vervangen. UFC 209 zal plaatsvinden in de T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada.

Ed Herman (MMA 23-12-0-1/UFC 10-9-0-1) is een 36-jarige Amerikaan die inmiddels bijna 14 jaar vecht op professioneel niveau. In 2003 haalde Herman de finale van The Ultimate Fighter en vocht daarin tegen Kendall Grove. In een 3 ronden durende oorlog trok Herman aan het kortste eind maar ging wel naar huis met de Fight of the Night bonus en alsnog het ”six figure contract” omdat Dana White beide mannen wilde belonen. Op dit moment zit Herman in een wisselvallige fase in zijn carrière. Van de laatste 7 partijen verloor hij er 4. Echter wist hij wel te winnen van Tim Boetsch via een TKO vorig jaar Januari. Zijn laatste partij was tegen Nikita Krylov. Herman ging KO via een verwoestende headkick van Krylov.

Gadzhimurad Antigulov (MMA 19-4/UFC 1-0) vecht sinds 2016 voor de UFC. De Rus nam het tijdens zijn debuut op tegen de Braziliaan Marcos Rogerio de Lima in Brazilië. Antigulov kende een fantastisch debuut en finishte de Lima via Guillotine Choke na iets meer dan één minuut. Dit leverde de Rus de Performance of the Night bonus op. Antigulov is een voormalig ACB Kampioen en is al 13 wedstrijden op rij ongeslagen. Dit gevecht is voor Antigulov een mooie graadmeter om te zien waar hij staat in de UFC Light-Heavyweight divisie. Een overwinning op Herman kan de Rus zomaar de Top 15 van de gewichtsklasse inschieten.