breaking news

Harris vs. Spitz & Brooks vs. Sandoval toegevoegd aan UFC Utica

February 24th, 2018 | by Marcel Dorff

De UFC heeft via de Utica Observer-Dispatch twee gevechten toegevoegd aan de UFC Fight Night 131 card in Utica, New York op 1 Juni 2018 in de Adirondack Bank Arena. Walt Harris zal zijn opwachting maken in de Heavyweight divisie tegen Daniel Spitz. Eveneens maakt ”The Monkey God” zijn terugkeer in de Octagon. Jarred Brooks neemt het op in de Flyweight divisie tegen Team Alpha Male’s Hector Sandoval.

Walt Harris vs. Daniel Spitz

Walt Harris (MMA 10-7/UFC 3-6) en de UFC was in het begin geen succesvolle combinatie. Harris won na een afwezigheid van bijna anderhalf jaar in Januari 2016 via TKO in de eerste ronde van Cody East. Harris had zijn drie voorgaande gevechten in de UFC verloren tegen Jared Rosholt, Nikita Krylov & Soa Palelei. In Oktober 2016 vocht Harris tegen de Rus Shamil Abdurakhimov. In een zeer teleurstellend gevecht van beide kanten won Abdurakhimov uiteindelijk via Split Decision. Harris vocht begin 2017 tegen Chase Sherman. In een van de beste prestaties van Harris wist hij Sherman in de tweede ronde op spectaculaire wijze via KO te verslaan. Harris gaf die overwinning een succesvol vervolg in Juni 2017 tijdens een evenement in Singapore. Harris maakte snel werk van de Fransman Cyril Asker die via KO in de eerste ronde werd gefinisht. Na een zeer zwak begin binnen de UFC lijkt Harris herboren, en lijkt een Top 15 plek een kwestie van tijd. Harris zou tijdens UFC 216 vechten tegen Mark Godbeer, maar kreeg de kans om tegen Fabricio Werdum te vechten een paar uur voor het gevecht nadat Derrick Lewis geblesseerd afhaakte. Harris pakte de kans, maar kwam duidelijk te kort tegen Werdum die Harris vroeg in de eerste ronde via Armbar Submission finishte. Vervolgens werd het gevecht tegen Godbeer opnieuw ingepland. Harris zou verliezen via diskwalificatie nadat hij Godbeer in zijn gezicht trapte nadat de dienstdoende scheidsrechter duidelijk ”break” had geroepen.

Daniel Spitz (MMA 6-1/UFC 1-1) maakte op short notice in 2017 zijn UFC debuut tegen de Engelsman Mark Godbeer. Spitz had echter weinig in te brengen en verloor duidelijk via Unanimous Decision, en moest hierdoor zijn eerste verlies in zijn Pro-MMA carrière incasseren. Echter wist Spitz in zijn daarop volgende gevecht wel te overtuigen. Zo versloeg hij tijdens UFC Pittsburgh in September 2017 Anthony Hamilton via KO vroeg in de eerste ronde, en verdiende hij daarmee de Performance of the Night bonus. De vechter uit Spokane, Washington traint ook in zijn geboortestad bij de Sikjitsu gym waar ook onder meer UFC vechters als Michael Chiesa en Julianna Peña regelmatig trainen. Spitz heeft een notable win op zijn record tegen Hawaiïaanse UFC veteraan Wesley ”Cabbage” Correia. Spitz was ongeslagen voordat hij de UFC binnen kwam en wist vijf van zijn in totaal zes overwinningen in de eerste ronde te beslissen. Alleen UFC veteraan Correia maakte het tot de scorecards.

Jarred Brooks vs. Hector Sandoval

Jarred Brooks (MMA 13-1/UFC 1-1) zou op short notice in Februari 2017 zijn UFC debuut maken tegen Ian McCall. Echter viel McCall een dag voor het gevecht geblesseerd uit waardoor het debuut van Brooks uitgesteld moest worden. Brooks maakte vervolgens zijn debuut in Anaheim, Californië tijdens UFC 214 tegen Eric Shelton. In een zeer gelijkwaardige en interessante partij was het uiteindelijk Brooks die via Split Decision zijn ongeslagen status wist te behouden en zijn eerste overwinning in de Octagon pakte. Brooks werd door fans al een tijdje gelinkt aan de UFC. De vechter uit Warsaw, Indiana vocht onder andere bij organisaties als WFCA, WSOF en Pancrase. In zijn meest recente partij voordat hij door de UFC werd gecontacteerd in Oktober 2016 versloeg hij de Japanner Jun Nakamura via KO in de tweede ronde. Brooks heeft ook meerdere partijen op Strawweight en Bantamweight gevochten. Brooks keerde tijdens UFC São Paulo in Oktober 2017 terug in de Octagon om het op te nemen tegen Deiveson Alcantara Figueiredo. Brooks verloor een zeer controversiële Split Decision en was zijn ongeslagen status kwijt.

Hector Sandoval (MMA 14-4/UFC 2-2) kwam in Juli 2016 de UFC binnen. Doordat Demetrious Johnson geblesseerd was geraakt moest voor Wilson Reis een nieuwe tegenstander gevonden worden. Sean Santella werd aangewezen door de UFC, maar hij kreeg zijn papieren niet op tijd in orde. Team Alpha Male’s Hector Sandoval mocht zijn UFC debuut maken. Sandoval was kampioen in een drietal organisaties waaronder Tachi Palace Fights. Maar zoals in principe verwacht was een gevecht tegen Wilson Reis erg hoog gegrepen voor een short notice UFC debuut. Reis maakte het karwei snel af via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Sandoval kreeg vervolgens in Sacramento een herkansing van de UFC tegen Fredy Serrano. Sandoval pakte die kans met beide handen aan en won via Unanimous Decision. Vervolgens vocht Sandoval in April 2017 in Nashville tegen Matt Schnell. Schnell nam het initiatief en leek een Guillotine Choke Submission te pakken te hebben. Echter ”slamde” Sandoval zich eruit en sloeg vervolgens vanuit de guard (de al aangeslagen Schnell) KO met een aantal hammerfists. Sandoval kon die winstreak echter in Augustus 2017 in Mexico City niet uitbreiden. Sandoval ging zwaar KO binnen 15 seconden tegen Dustin Ortiz.

Comments are closed.