breaking news

Gina Mazany treft TUF 28 winnares Macy Chiasson tijdens UFC 235 in Las Vegas

December 25th, 2018 | by Redactie
Gina Mazany treft TUF 28 winnares Macy Chiasson tijdens UFC 235 in Las Vegas
UFC
0

Xtreme Couture’s Gina Mazany keert op 2 Maart 2019 terug in de Octagon. Tijdens UFC 235 in Las Vegas, Nevada treft ze TUF 28 winnares Macy Chiasson. De Fortis MMA vechtster gaat een gewichtsklasse omlaag waardoor de partij in de Bantamweight divisie zal plaatsvinden. Dit maakte Adam Hill via het Las Vegas Review-Journal bekend. Beide vrouwen ontmoeten elkaar in de Octagon van de T-Mobile Arena op de Preliminary Card.

Gina Mazany (MMA 5-2/UFC 1-2) maakte in Februari 2017 haar UFC debuut op short notice als vervangster van Liz Carmouche tegen Sara McMann. Mazany was nog ongeslagen in haar Pro-MMA carrière alvorens ze de Octagon instapte tegen McMann. Echter bleek McMann een maatje te groot voor Mazany. McMann finishte het gevecht vroeg in de eerste ronde via Arm-Triangle Choke Submission. Mazany komt uit voor Xtreme Couture en probeerde in 2013 via TUF 18 ook al de UFC binnen te komen. Dit mislukte echter omdat er werd verloren tijdens het eliminatiegevecht tegen de latere winnares Julianna Peña. Mazany won tweemaal via (T)KO, eenmaal via Submission en een keer moesten de judges eraan te pas komen. Mazany is geboren in Anchorage, Alaska. Mazany keerde tijdens UFC Shanghai in November 2017 terug in de Octagon tegen de Chinese Yanan Wu. Mazany won via Unanimous Decision en schreef dus zo haar eerste overwinning in de Octagon bij. Daar kon ze in Mei 2018 geen gevolg aan geven. Tijdens UFC Liverpool stond de Amerikaanse tegenover Lina Länsberg. In een zeer matig partij won Länsberg uiteindelijk via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Macy Chiasson (MMA 3-0/UFC 1-0) is een MMA vechtster die na een amateurcarrière van drie jaar in 2017 overstapte naar de professionals. Tijdens haar MMA debuut nam Chiasson het op tegen Miranda Dearing. Chiasson imponeerde met een Armbar Submission in de eerste ronde. Dit trok de interesse van de Invicta FC organisatie die Chiasson een contract gaf. Chiasson maakte haar Invicta FC debuut in Mei 2018 tegen Allison Schmidt. Chiasson won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens deed Chiasson auditie voor het 28ste seizoen van The Ultimate Fighter. Chiasson werd toegelaten en vocht in de kwartfinales tegen de Braziliaanse UFC veterane Larissa Pacheco. Pacheco had weinig in te brengen en verloor via TKO van Chiasson. Vervolgens was in de halve finale Leah Letson de tegenstander. Chiasson won via een imposante KO nadat ze Letson via een paar rake knieën naar het lichaam in de eerste ronde al wist te finishen. Chiasson mocht hierdoor in November 2018 vechten tijdens de TUF 28 Finale tegen de Zweedse Pannie Kianzad. Chiasson vocht zeer sterk en wist in de tweede ronde het sprookje compleet te maken door Kianzad via Rear Naked Choke Submission te finishen en zodoende de TUF Finale te winnen.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.