breaking news

Gillian Robertson vs. Sarah Frota toegevoegd aan UFC 240 in Edmonton

May 17th, 2019 | by Redactie
Gillian Robertson vs. Sarah Frota toegevoegd aan UFC 240 in Edmonton
UFC
0

Gillian Robertson zal op 27 Juli 2019 terugkeren in de Octagon. De American Top Team vechtster neemt het op tegen de Braziliaanse Sarah Frota in de Flyweight divisie. Dit wist het Braziliaanse Combate te melden. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van de Rogers Place op de Preliminary Card.

Gillian Robertson (MMA 6-3/UFC 3-1) was met haar 22 jaar de jongste deelneemster aan TUF 26. Robertson won drie van haar laatste vier gevechten. De UFC zag potentie in de Canadese waardoor ze mee mocht doen aan het 26ste seizoen van TUF. Robertson kreeg meteen de sterke Barb Honchak tegenover zich in de achtste finale. Robertson was niet opgewassen tegen de veel ervarene vechtster en verloor via TKO in de tweede ronde. Robertson maakte vervolgens tijdens de TUF 26 Finale haar UFC debuut tegen Emily Whitmire. Robertson won het gevecht in de eerste ronde via Armbar Submission en mocht dus spreken van een goed debuut. Dat goede debuut wist ze in Mei 2018 een goed vervolg te geven. Tijdens UFC Liverpool werd de Engelse Molly McCann verslagen via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens werd Robertson gekoppeld aan de Braziliaanse debutante Mayra Bueno Silva tijdens UFC São Paulo in September 2018. Robertson vocht sterk, maar verloor vlak voor het einde van de eerste ronde via een Armbar Submission. De Canadese wist zich vervolgens te revancheren in Februari 2019. Tijdens UFC Praag werd gewonnen in de tweede ronde van Veronica Macedo via Rear Naked Choke Submission.

Embed from Getty Images

Sarah Frota (MMA 9-1/UFC 0-1) is een Braziliaanse die in 2016 haar Pro-MMA carrière startte. Frota die uitkomt voor het sterke Astra Fight Team in Santa Catarina, Brazilië wist haar eerste vijf partijen in het regionale Braziliaanse MMA circuit met overtuiging te winnen. Vervolgens werd ze getekend door de sterke Aspera FC organisatie. Frota vocht er slechts eenmaal, maar wist wel te winnen tegen Layze Cerqueira via Unanimous Decision. Vervolgens wist ze in Februari 2018 tweemaal te winnen tegen respectievelijk Tataine Fontes do Couto en Maiara Amanajas. Beiden via Submission in de eerste ronde. Met een 8-0 record werd Frota uitgenodigd voor de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series. In Augustus 2018 vocht ze (opvallend) wederom tegen Maiara Amanajas. Frota imponeerde met een snoeiharde KO stoot in de eerste ronde. Dana White was overtuigd en gaf de Braziliaanse een UFC contract. Frota nam het tijdens haar debuut in Februari 2019 op tegen landgenote Livia Renata Souza. In een zeer evenwichtig gevecht verloor Frota via Split Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.