breaking news

EXCLUSIEF: “Ural Hulk” pakt short notice partij tegen Devin Clark tijdens UFC St.Petersburg

March 25th, 2019 | by Redactie
EXCLUSIEF: “Ural Hulk” pakt short notice partij tegen Devin Clark tijdens UFC St.Petersburg
UFC
0

De Tsjetsjeen Abdul-Kerim Edilov zal niet langer vechten tegen Devin Clark tijdens UFC Fight Night 149 in St.Petersburg, Rusland. De reden is niet duidelijk. Echter hebben we weten te achterhalen dat de Rus Igor Shtyrkov het gevecht op short notice heeft aangenomen en zijn UFC debuut zal maken op 20 April aanstaande tegen Devin Clark. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Yubileyiy Sports Palace in de Light-Heavyweight divisie.

Devin Clark (MMA 9-3/UFC 3-3) maakte in 2016 zijn UFC debuut. De voormalig RFA kampioen kwam via de show ”Dana White : Lookin’ for a Fight” in Juli 2016 de UFC binnen. Voor eigen publiek nam hij het op tegen Alex Nicholson. Clark leek aan de winnende hand, maar liep vlak voor het einde van de eerste ronde tegen een stoot op van Nicholson. Clark ging KO waardoor de man uit Sioux Falls nog even moest wachten op zijn eerste UFC overwinning. Deze kwam tijdens de TUF 24 Finale in December 2016 tegen Joshua Stansbury. Clark won het gevecht via Unanimous Decision. Clark werd vervolgens in April 2017 gematcht tegen Jake Collier. In de beste prestatie tot nog toe in de Octagon van Clark wist hij het hele gevecht te domineren en via Unanimous Decision zijn tweede overwinning in de Octagon te pakken. Echter ging het in Oktober van datzelfde jaar mis tijdens UFC Gdansk. Thuisfavoriet Jan Blachowicz versloeg Clark via een Bulldog Choke Submission in de tweede ronde. Clark traint inmiddels bij JacksonWink MMA en is de vast trainingspartner van voormalig UFC Light-Heavyweight Kampioen Jon Jones. Clark maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC 223 in Brooklyn tegen promotionele nieuwkomer Mike Rodriguez. Clark was sterker en won de partij via Unanimous Decision. Clark kon echter deze goede lijn niet doorzetten in December 2018. Tijdens UFC 231 in Toronto werd verloren via TKO in de eerste ronde van de Oostenrijker Aleksandar Rakic.

Embed from Getty Images

Ivan Shtyrkov (MMA 16-0-1/UFC 0-0-0) is sinds zijn MMA debuut in 2015 al een zeer opvallende verschijning. De zeer gespierde atleet was de blikvanger van de German Titov Boxing Fight Night organisatie. Shtyrkov vocht zijn eerste tien partijen voor deze organisatie en wist deze allemaal te winnen. Onder meer voormalig UFC Kampioen Ricco Rodriguez, Jeff Monson, Bigfoot Silva en Rodney Wallace moesten het afleggen tegen de “Ural Hulk”. In 2017 maakte Shtyrkov de overstap naar de Russian Cagefighting Championship organisatie. Daar wist hij onder meer te winnen van mannen als Phil de Fries, Satoshi Ishii en voormalig Bellator Kampioen Christian M’Pumbu. In Mei 2018 werd voor het eerst niet gewonnen. De Braziliaan Geronimo Dos Santos (beter bekend als Mondragon) wist Shtyrkov op een Draw te houden. Echter wist Shtyrkov zijn daarop volgende twee partijen wel winnend af te sluiten. Zowel Fabio Maldonado als Thiago Silva werden voortijdig gefinisht. Shtyrkov zal nu gaan proberen de UFC onveilig te maken.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.