breaking news

EXCLUSIEF: Rafael Fiziev treft Magomed Mustafaev tijdens UFC debuut in St.Petersburg

March 15th, 2019 | by Marcel Dorff
EXCLUSIEF: Rafael Fiziev treft Magomed Mustafaev tijdens UFC debuut in St.Petersburg
UFC
0

De Kirgiziër Rafael Fiziev zal tijdens UFC St.Petersburg op 20 April 2019 zijn UFC debuut maken. Hij treft Magomed Mustafaev die na een afwezigheid van ruim tweeënhalf jaar terugkeert in de Octagon. Dit hebben wij van MMA DNA weten te achterhalen. Beide vechters ontmoeten elkaar in het Yubileyniy Sports Palace op de Preliminary Card van UFC Fight Night 149.

Rafael Fiziev (MMA 6-0/UFC 0-0) stapte na een succesvolle Muay Thai en Kickbokscarrière in 2015 over naar het MMA. De Kirgiziër maakte zijn debuut bij de W.I.N. Fighting Championships organisatie in China. Daar baarde hij opzien met een Flying Knee KO overwinning. Na vervolgens nog twee snelle overwinningen duikte Fiziev in 2017 op bij de Zuid-Koreaanse ROAD FC organisatie. Daar versloeg hij Seung Yeon Kim via KO in de eerste ronde. En ook in zijn tweede gevecht voor de organisatie pakte “Ataman” de overwinning. Via een Headkick KO in de eerste ronde werd gewonnen van Nandin-Erdene Munguntsooj. Fiziev werd vervolgens uitgenodigd voor het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. In de zomer van 2018 zou hij het opnemen tegen Joey Gomez. Echter kreeg Fiziev zijn visum niet rond waardoor hij niet kon vechten. In December 2018 maakte Fiziev vervolgens zijn opwachting voor Titan FC in Kazachstan tegen Nurzhan Tutkaev. Via een trap naar het lichaam won Fiziev via TKO in de tweede ronde. De papieren zijn inmiddels op orde en Fiziev heeft een UFC contract in de pocket.

Afbeeldingsresultaat voor rafael fiziev

Magomed Mustafaev (MMA 13-2/UFC 2-1) is een MMA vechter uit Dagestan. Mustafaev begon zijn Pro-MMA carrière in 2011 bij de Legion Fight organisatie. Daar wist hij in twee jaar tijd liefst negen maal te vechten. Hiervan wist hij acht partijen te winnen waaronder overwinningen tegen Vadim Ogar en Lom-Ali Nalgiev. Vervolgens zou Mustafaev in 2014 eenmaal voor de M-1 Global organisatie uitkomen. De Dagestani won zijn gevecht via Ankle Lock Submission in de eerste ronde tegen Andrey Koshkin. Mustafaev wist vervolgens de Sochi Star Cup te winnen door in een viermans toernooi uiteindelijk in de finale te winnen van Abubakar Nurmagomedov. Mede hierdoor tekende Mustafaev in 2015 bij de UFC. Binnen de UFC wist Mustafaev zijn eerste twee gevechten tegen respectievelijk Piotr Hallmann en Joe Proctor in winst om te zetten. Echter ging het in November 2016 fout. Tijdens UFC Belfast werd verloren van Kevin Lee via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Wanneer Mustafaev terugkeert in de Octagon tijdens UFC St.Petersburg heeft hij maar liefst 29 maanden niet gevochten.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »