breaking news

Eryk Anders treft Tim Williams tijdens UFC Fight Night Lincoln

June 4th, 2018 | by Marcel Dorff
Eryk Anders treft Tim Williams tijdens UFC Fight Night Lincoln
UFC
0

”Ya Boi” Eryk Anders zal op 25 Augustus 2018 zijn opwachting maken tijdens UFC Fight Night 135 in Lincoln, Nebraska. Anders treft in de Middleweight divisie Tim Williams. Dit wist Mike Heck Jr. via Fansided MMA bekend te maken. Beide mannen ontmoeten elkaar in de Octagon van de Pinnacle Bank Arena. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Main Card.

Eryk Anders (MMA 10-1/UFC 2-1) is een vechter die in Juli 2017 van de LFA organisatie afkwam. Anders pakte daar een maand eerder de allereerste titel in de Middleweight divisie door Brendan Allen via Unanimous Decision te verslaan. Anders verving op ”8 days notice” de Italiaan Alessio Di Chirico tegen de Braziliaanse MMA veteraan Rafael Natal. In een van de meest indrukwekkende debuutgevechten in 2017 wist Anders zijn tegenstander in de eerste ronde KO te slaan en op zeer indrukwekkende manier dus zijn allereerste overwinning in de Octagon te pakken. In December 2017 zou Anders aantreden tegen John Phillips, echter ging deze partij niet door omdat Phillips zich blesseerde. Hierdoor werd LFA Middleweight Kampioen Markus Perez door de UFC gecontracteerd. Anders (de eerste LFA Middleweight Kampioen) nam het tijdens UFC Fresno op tegen Markus Perez (de tweede LFA Middleweight Kampioen). Anders was duidelijk de betere van de twee en won via Unanimous Decision. Anders vroeg na zijn gevecht om een match-up tegen Lyoto Machida. Dit gevecht zou gerealiseerd worden tijdens het Main Event van UFC Belem in Februari 2018. Anders zou het gevecht via een controversiële Split Decision verliezen en hierdoor zijn ongeslagen status eveneens verliezen. Anders komt uit Birmingham, Alabama waar hij ook traint bij Spartans Fitness MMA.

Embed from Getty Images

Tim Williams (MMA 15-4/UFC 0-1) is een man die al sinds 2009 in het Pro-MMA te bewonderen is. Na vijf overwinningen in zijn eerste vijf partijen ging Williams voor het bekende CFFC vechten in Atlantic City, New Jersey. Na twee overwinningen, waaronder een overwinning via KO tegen UFC veteraan Andre Gusmao nam Williams het op voor de CFFC belt tegen Dustin Jacoby. Williams leed zijn eerste verliespartij van zijn Pro-MMA carrière via TKO (Blessure) in de eerste ronde. Ondanks zijn verlies werd Williams uitgenodigd voor het 15de seizoen van TUF. Echter werd verloren via Majority Decision van Dylan Andrews waarna Williams terug ging naar de CFFC. Een jaar later werd Williams echter opnieuw uitgenodigd voor TUF. Ditmaal kwam Williams een ronde verder, maar verloor hij van de latere finalist Dhiego Lima. In 2014 zou Williams bij de CFFC dan eindelijk de titel winnen door Ron Stallings te verslaan. Vervolgens ging het tweemaal mis tegen Anthony Smith die mede door beide overwinningen wél door de UFC werd gecontracteerd. Williams, die een winstreak van vijf gevechten wist neer te zetten sinds 2015 niet verloor werd vervolgens alsnog door de UFC gecontracteerd. In Austin, Texas in Februari 2018 maakte Williams zijn UFC debuut tegen de Pool Oskar Piechota. Piechota was te sterk en versloeg Williams vroeg in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA volgen voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.