breaking news

Danyo Ilunga ontslagen bij GLORY Kickboxing

December 10th, 2018 | by Redactie
Danyo Ilunga ontslagen bij GLORY Kickboxing
GLORY
0

Danyo Ilunga zal voorlopig niet meer vechten voor GLORY Kickboxing. De voormalig titeluitdager in de Light Heavyweight divisie is uit de rankings geschrapt nadat hij verloor via een KO tegen James McSweeney. GLORY bevestigde dat Ilunga niet langer deel uitmaakt van de promotie. 

Powered by Aiki Budo.

De reden dat Danyo Ilunga ontslagen is heeft te maken met zijn partij tegen James McSweeney. Ilunga had een exclusief contract met GLORY en dit betekent dat hij alleen eerst moet overleggen met de organisatie voordat hij elders mag vechten. Dit is in het verleden gebeurt bij onder anderen Marat Grigorian en Sitthichai Sitsongpeenong. Beide vochten succesvol mee aan toernooien van WLF en Kunlun.

Ilunga had echter de partij aangenomen zonder dit vooraf te overleggen. Hij kwam bij GLORY nadat hij de partij al had geaccepteerd. GLORY was hier op haar beurt op zijn zachtst gezegd niet blij mee en gaf hem een officiele waarschuwing hiervoor. Nadat Ilunga via een harde KO in de derde ronde verloor besloot GLORY hem te ontslaan.

Dit hebben zij besloten omdat GLORY in eerste instantie Ilunga wilde laten vechten tegen Luis Tavares. Ilunga gaf aan dat hij hier geen trek in had omdat hij teleurgesteld was in de jurering bij zijn laatste titelgevecht. Ilunga vocht zijn laatste partij tegen titelverdediger Artem Vakhitov en verloor via een controversiële decision.

GLORY geeft aan dat het risico dat Ilunga nam te groot is en dit gezichtsverlies kan opleveren voor de organisatie. Daarom is overleg altijd vereist als het gaat om partijen buiten de organisatie. GLORY had er niet mee ingestemd als Ilunga dit vooraf zou overleggen.

Waar Ilunga nu gaat vechten is niet bekend. Hij traint nu regelmatig mee met Team Holzken van Nieky Holzken en een overstap naar One Championship zou voor de hand liggen. Echter is hier nog niets over bekend gemaakt.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.