breaking news

Cyborg is het wachten zat en uit haar ongenoegen

April 15th, 2017 | by Stefan Van Erp

Cris Cyborg heeft in een Tweet uitgehaald naar de UFC. De voormalig Invicta kampioene vocht haar laatste partij in september van vorig jaar. Zij wil weer aan de slag en vindt het belachelijk dat zij nog geen wedstrijd aangewezen heeft gekregen.

Toen de UFC besloot om een Featherweight divisie bij de dames te openen leek alles er op dat deze divisie geopend werd voor Cris Cyborg. De 31-jarige Braziliaanse wordt gezien als de beste MMA atleet van dit moment. Echter gooide een positieve dopingtest roet in het water voor zowel Cyborg als de UFC. Inmiddels is Cyborg vrijgesproken maar heeft zij nog niks vernomen van de organisatie.

In een Tweet stuurt Cyborg haar ongenoegen de wereld in. Zij meldt dat haar manager 2 weken geleden contact op heeft genomen met UFC matchmaker Sean Shelby. Echter had Shelby nog geen nieuw gevecht voor haar.

Cyborg vocht tweemaal eerder voor de UFC. Dit was op een Catchweight van 140 lbs. Hoewel de UFC beseft dat ze met Cyborg goud in handen hebben zitten ze er tegelijkertijd ook mee in hun maag. Nadat Cyborg afhaakte voor het eerste titelgevecht op Featherweight vochten Germaine de Randamie en Holly Holm tegen elkaar. De Randamie werd kampioen maar zit nu met een handblessure aan de kant. Vooralsnog heeft de UFC nog geen vechters aan het rooster toegevoegd in de Featherweight divisie.

Cris Cyborg heeft aangegeven dat zij tijdens UFC 214 in Anaheim wil vechten voor de titel. Echter is het niet duidelijk of de Randamie dit evenement gaat halen. Cyborg heeft aangegeven dat wanneer de Randamie het niet haalt zij alsnog tijdens UFC 214 wil vechten. Dit evenement wordt gehouden op 29 juli aanstaande. Huidig Invicta Featherweight kampioene Megan Anderson wordt genoemd als potentiële tegenstander.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.