breaking news

Chris Gruetzemacher out, Humberto Bandenay in tegen Martín Bravo tijdens UFC Mexico City

July 19th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist El Comercio Peru te melden dat Chris Gruetzemacher geblesseerd is geraakt tijdens zijn voorbereiding op het Featherweightgevecht dat op 5 Augustus 2017 zou plaatsvinden tegen TUF Latin America 3 winnaar Martín Bravo. De UFC heeft echter snel een vervanger weten te strikken. De Peruviaan Humberto Bandenay zal zijn UFC debuut maken tijdens UFC Fight Night 114 in Mexico City, Mexico. Het gevecht tussen Bravo en Bandenay zal plaatsvinden op de Preliminary Card.

Martin Bravo (MMA 11-0/UFC 1-0) wist zich in 2016 tijdens TUF Latin America 3 van een finaleplaats te verzekeren. Bravo versloeg Leonardo Rodriguez via Unanimous Decision. Bravo kwam uit voor Team Griffin, maar traint normaal gesproken bij de hoog aangeschreven Entram Gym in Tijuana, B.C., Mexico. Bravo versloeg in de eliminatieronde Javier Ganin via TKO in de eerste ronde. Hierna versloeg hij Ilianovich Chalo via Unanimous Decision in de Kwartfinale. Uiteindelijk won hij zoals eerder gezegd de Halve Finale van Leonardo Rodriguez. Tijdens de finale nam Bravo het op tegen de Peruviaan Claudio Puelles. Bravo liet zien dat hij de beste was en versloeg Puelles via TKO in de tweede ronde. De ongeslagen Bravo mag nu voor de tweede keer zijn opwachting gaan maken voor de UFC. Dit zal gebeuren in hetzelfde gebouw waar hij eerder de TUF finale wist te winnen. Bravo gaat voor dit gevecht naar de Featherweight divisie. (TUF Finale was op Lightweight)

Humberto Bandenay (MMA 13-4-0-1/UFC 0-0-0-0) is een Peruviaans talent van 22 jaar die op short notice zijn debuut zal maken. Bandenay wordt gezien als een van de grootste talenten uit Zuid-Amerika en staat zowel staand als op de grond zijn mannetje. De Peruviaan vocht vooral voor de Fusion FC organisatie waar hij ook de titel wist te winnen. In Mei van dit jaar maakte hij zijn debuut in de Verenigde Staten tijdens een King of the Cage evenement. Hier wist hij Salim Mukhidonov in de eerste ronde via een Armbar Submission te verslaan. Bandenay heeft een winstreak van vijf gevechten, en zal in de UFC proberen daar een zesde aan toe te voegen.

Comments are closed.

Translate »