breaking news

Canadees Hakeem Dawodu treft Kyle Bochniak tijdens UFC 231 in Toronto

August 30th, 2018 | by Redactie
Canadees Hakeem Dawodu treft Kyle Bochniak tijdens UFC 231 in Toronto
UFC
0

De UFC 231 card in Toronto, Ontario, Canada heeft er een nieuw Featherweight gevecht bij. Hakeem Dawodu zal voor eigen publiek zijn opwachting maken tegen de Amerikaan Kyle Bochniak. Dit wist Nolan King via FloCombat te melden. Beide vechters treffen elkaar op 8 December 2018 in de Scotiabank Arena op de Preliminary Card.

Kyle Bochniak (MMA 8-3/UFC 2-3) vecht sinds 2016 voor de UFC. De inwoner van Massachusetts vocht op short notice in Boston tegen Charles Rosa. Bochniak bood uitstekend partij, maar dolf het onderspit via Unanimous Decision. Dit was meteen ook Bochniak’s eerste verlies in zijn Pro-MMA carrière. Bochniak vocht voordat hij de UFC binnen kwam zes gevechten voor de CES MMA organisatie. In Augustus 2016 nam Bochniak het op tegen TUF Latin America 3 winnaar Enrique Barzola. Bochniak zou een zeer controversiële Split Decision weten te winnen en hiermee zijn eerste overwinning in de UFC weten te pakken. Bochniak zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC Fortaleza tegen TUF Brazil 1 Runner-Up Godofredo Pepey. Echter raakten beide mannen geblesseerd, en werd het gevecht gecanceld. Bochniak keerde hierdoor pas in Juli dit jaar terug in de Octagon. Tijdens UFC Long Island stond Bochniak tegenover de ongeslagen Canadees Jeremy Kennedy. Kennedy domineerde het gevecht via zijn groundgame en won via Unanimous Decision. Bochniak keerde vervolgens in zijn Boston terug. Tijdens UFC 220 in Januari 2018 versloeg hij Brandon Davis via Unanimous Decision en pakte hij een broodnodige overwinning. Bochniak werd vervolgens gematcht tegen de Dagestani Zabit Magomedsharipov. In een van de meest spectaculaire gevechten van het jaar verloor Bochniak uiteindelijk via Unanimous Decision. Beide mannen kregen de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Hakeem Dawodu (MMA 8-1-1/UFC 1-1-0) wordt gezien als een van de grootste talenten (misschien wel hét grootste talent) uit Canada. Dawodu startte zijn Pro-MMA carrière in 2014, en vocht voordat hij bij de UFC tekende al zijn gevechten voor de WSOF organisatie (tegenwoordig PFL). Dawodu won zijn eerste vijf partijen allemaal via (T)KO, waaronder een overwinning tegen de op dat moment ongeslagen Chuka Willis. Vervolgens werd Dawodu gematcht tegen Marat Magomedov. Dit gevecht eindigde in een Majority Draw. Echter wist Dawodu in de rematch Magomedov wel te finishen via TKO, waardoor hij tot op de dag van vandaag de enige vechter is die de Rus heeft weten te verslaan. Dawodu’s laatste gevecht voordat hij bij de UFC tekende dateert van Maart 2017. Destijds was hij via Unanimous Decision UFC veteraan Steven Siler de baas. Dawodu maakte in Maart 2018 zijn UFC debuut in Londen tegen de Schot Danny Henry. Een werkelijk vreselijk debuut voor de getalenteerde Dawodu. Henry wist Dawodu vroeg knockdown te slaan, en finishte het gevecht vervolgens via een Guillotine Choke Submission binnen een minuut. Dawodu wist zichzelf vervolgens tijdens UFC Calgary in Juli 2018 te revancheren. Via een dominante Unanimous Decision werd gewonnen van Austin Arnett.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »