breaking news

BREAKING: Gegard Mousasi vs. Rory MacDonald op 29 september in Californië

June 21st, 2018 | by Redactie
BREAKING: Gegard Mousasi vs. Rory MacDonald op 29 september in Californië
Bellator MMA
0

De Bellator MMA promotie heeft een groots gevecht ingeroosterd tussen de Middleweight kampioen Gegard Mousasi en de Welterweight kampioen Rory MacDonald. Beide vechters zullen elkaar op 29 september ontmoeten in San Jose, Californië en strijden voor de Middleweight titel. Eerder maakte de promotie het gevecht tussen Wanderlei Silva en Quinton ‘Rampage’ Jackson bekend voor dit evenement.

Gegard Mousasi (MMA 44-6-2/Bellator 2-0-0) is een van de beste Middleweight vechters ter wereld. De Armeense Nederlander kwam eerder als kersverse nieuweling binnen bij Bellator MMA. Mousasi kwam over van de UFC waar hij in 12 optredens liefst 9 maal met de winst ervandoor wist te gaan. Onder andere Chris Weidman, Ilir Latifi, Dan Henderson en Vitor Belfort zijn namen die Mousasi aan zijn zegereeks wist toe te voegen. Mousasi had toen hij wegging bij de UFC een winstreak van vijf gevechten, maar kreeg van de organisatie geen kans om voor de titel te vechten. Na twee spectaculaire gevecht wist Mousasi zijn overstap geslaagd te maken. Zijn recentste overwinning van Rafael Carvalho bezorgde hem het goud in de Middleweight divisie.

Rory MacDonald (MMA 20-4/Bellator 4-0) kwam begin vorig jaar over van de UFC. De topvechter uit de Tristar Gym van Firas Zahabi vocht in 2015 nog voor de Welterweight titel in de UFC tegen Robbie Lawler. In een absolute klassieker won Lawler uiteindelijk via TKO in de vijfde ronde. Nadat MacDonald vervolgens ook verloor van Stephen Thompson besloot de Canadees over te stappen naar Bellator. Bellator deed hem een betere aanbieding dan de UFC namelijk. Tijdens zijn Bellator MMA debuut vocht MacDonald een #1 contendergevecht tegen de Engelsman Paul Daley in Londen. MacDonald liet zien dat hij de superieure vechter was en versloeg Daley betrekkelijk eenvoudig via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Daarna wist MacDonald zijn titelgevecht te winnen van Douglas Lima. Sindsdien mag hij zichzelf de Bellator MMA Welterweight kampioen noemen.

Als Rory MacDonald wint, is hij de aller eerste Bellator MMA vechter met twee verschillende titels. Bellator MMA en Viacom houden aanstaande 27 juni een grote persconferentie in New York City. Tijdens deze conferentie worden de toekomstplannen bekendgemaakt en zal er gesproken worden of aankomende partijen.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Tweet 20

Comments are closed.