breaking news

BREAKING: Damir Ismagulov treft nieuwkomer Joel Alvarez tijdens UFC Praag

January 27th, 2019 | by Marcel Dorff
BREAKING: Damir Ismagulov treft nieuwkomer Joel Alvarez tijdens UFC Praag
UFC
0

Damir Ismagulov werd in December 2018 de allereerste vechter uit Kazachstan die de Octagon in de UFC betrad. De voormalig M-1 Global Kampioen keert op 23 Februari 2019 terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 145 in Praag, Tsjechië is de Spaanse nieuwkomer Joel Alvarez de tegenstander. Beide mannen treffen elkaar op de Preliminary Card in de O2 Arena.

Damir Ismagulov (MMA 17-2/UFC 1-0) begon zijn Pro-MMA carrière in 2014 in het regionale Kazachse circuit. Na drie overwinningen in vier partijen werd Ismagulov al getekend door de bekende M-1 Global organisatie. Na twee overwinningen tegen respectievelijk Sergei Andreev en Pedro Eugenio Granjo verloor Ismagulov van Ramazan Esenbaev. Ismagulov vocht vervolgens twee gevechten voor andere organisaties die hij beiden in winst wist om te zetten. Hierna keerde de Kazach terug bij M-1 Global. Ismagulov wist vervolgens een winstreak van vier gevechten neer te zetten waaronder twee Fight of the Night performances tegen Raul Tutarauli en Rubenilton Pereira. Hierdoor mocht hij in Mei 2017 om de vacante Lightweight titel vechten tegen Maxim Divnich. Ismagulov won laat in de derde ronde via KO. Ismagulov zou zijn titel driemaal met succes verdedigen. Vervolgens gaf Ismagulov aan bij de UFC te willen tekenen. M-1 Global zei van niets te weten en pakte Ismagulov zijn titel af. Ismagulov tekende vervolgens in November 2018 alsnog bij de UFC. In eerste instantie zou hij het opnemen tegen Joseph Duffy, echter raakte de Ier geblesseerd waarna de Australiër Alex Gorgees de tegenstander werd. In December 2018 was Ismagulov te sterk voor de Australiër en won hij overtuigend via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Joel Alvarez (MMA 15-1/UFC 0-0) is een Spaanse MMA vechter die sinds 2013 te vinden is in het Pro-MMA circuit. In zijn eerste drie jaar als prof wist hij een record neer te zetten van acht overwinningen en een verliespartij. De overwinningen werden behaald in het regionale Zuid-Europese circuit. De verliespartij kwam bij de M-1 Global organisatie. Alvarez tekende vervolgens bij de Ansgar Fighting League beter bekend als AFL. Daar groeide de Spanjaard uit tot een van dé smaakmakers in het Europese MMA circuit. Alvarez pakte bij deze organisatie zes overwinningen op rij, allemaal via Submission. Tijdens zijn laatste partij voor de organisatie pakte hij de titel door de ongeslagen Radu Maxim via Triangle Choke Submission te stoppen. Nu zal Alvarez met een winstreak van tien gevecht in Praag zijn UFC debuut gaan maken.

Afbeeldingsresultaat voor joel alvarez mma

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »