breaking news

BJJ wizard Rani Yahya vecht tegen Henry Briones in Mexico City

July 13th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist de IndiscutidoLA journalist Rodrigo Del Campo te melden dat Rani Yahya het tijdens UFC Fight Night 114 in Azcapotzalco, Mexico City, Mexico zal opnemen tegen Henry Briones. Het Bantamweightgevecht zal plaatsvinden in de Octagon van de Mexico City Arena op 5 Augustus 2017. Beide mannen treffen elkaar op de Preliminary Card die avond.

Rani Yahya (MMA 23-9-0-1/UFC 8-3-0-1) is een van de meest onderschatte en ondergewaardeerde vechters in de UFC Bantamweight divisie. De Braziliaan kwam via de fusie tussen de WEC en de UFC de organisatie binnen. Yahya vocht al sinds 2007 voor de WEC organisatie waar hij een record van 4-3 neerzette en voor de Bantamweight titel vocht. Uiteindelijk werd via Unanimous Decision verloren van Chase Beebe. Yahya maakte in 2011 zijn UFC debuut destijds nog op Featherweight tegen voormalig WEC Featherweight Kampioen Mike Brown. Yahya won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens verloor Yahya een #1 contendergevecht tegen Chad Mendes via Unanimous Decision. Vervolgens zette Yahya een winstreak van drie gevechten neer. Onder anderen Josh Grispi en Mizuto Hirota werden verslagen. Eind 2013 verloor Yahya echter verrassend van de Fin Tom Niinimaki via Split Decision. Hierna volgde een gedwongen dubbele confrontatie tegen Johnny Bedford in 2014. Bedford won het eerste gevecht via TKO in de eerste ronde, maar na afloop bleek dat Bedford per ongeluk een kopstoot had uitgedeeld aan Yahya. Het gevecht werd omgezet in een No Contest waarna beide mannen elkaar vijf maanden later opnieuw troffen. Ditmaal wist Yahya via Kimura Submission in de tweede ronde de Amerikaan de baas. Nadat in 2015 een Split Decision van Masenori Kanehara werd gewonnen, trok Yahya deze goede lijn door in 2016. Zo versloeg Yahya in een zeer aantrekkelijke wedstrijd UFC nieuwkomer Matthew Lopez via Arm Triangle Choke Submission, en werd voor eigen publiek in Brasilia de Japanner Michinori Tanaka via Unanimous Decision aan de kant gezet. Yahya kwam met die overwinning de Top 15 van de divisie binnen en had een winstreak van vier gevechten. Daar kon uiteindelijk begin dit jaar geen vijfde aan toegevoegd worden. Voormalig Bellator Bantamweight Kampioen en UFC Bantamweight titeluitdager Joe Soto was via Unanimous Decision in Brazilië te sterk voor de Braziliaan.

Henry Briones (MMA 16-6-1/UFC 1-2-0) is een castmember van het eerste seizoen van TUF Latin America. Briones werd in de eliminatieronde al uitgeschakeld, maar kreeg toch een gevecht in de UFC aangeboden. In een Fight of the Night performance versloeg Briones zijn tegenstander Guido Canetti via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens verloor Briones in Juli 2015 van Cody Garbrandt via Unanimous Decision. Hierna stond Briones liefst tweemaal gepland tegen Brad Pickett, maar mede door blessures kwam het gevecht er nooit van. Briones werd eind vorig jaar ingepland tegen de sterke Douglas Silva de Andrade. In een zeer spectaculair gevecht wist Andrade uiteindelijk Briones via een Spinning Backfist TKO te slaan en er met de overwinning vandoor te gaan. Briones werd vervolgens opnieuw ingeroosterd tegen Brad Pickett. De vraag was of ze in Mexico het spreekwoord ”Driemaal is scheepsrecht” ook kenden. Dat antwoord bleek : NEE. Briones werd wegens een lichte blessure niet ”gecleared” door de commissie en mocht opnieuw niet aantreden tegen Brad Pickett. Nu is Briones volledig hersteld en kan hij weer een partij vechten.

Comments are closed.

Translate »