breaking news

Anthony Hamilton pakt short notice partij tegen Adam Wieczorek tijdens UFC Gdansk

October 5th, 2017 | by Redactie

Het Poolse MMAnews.pl wist te melden dat Dmitrii Smoliakov zich had teruggetrokken uit het gevecht tegen Adam Wieczorek op 18 Oktober 2017 in Gdansk, Polen. De UFC heeft echter snel gehandeld en heeft Anthony Hamilton bereidt gevonden om op short notice te vechten in de Heavyweight divisie tegen de nieuwkomer Wieczorek. Het gevecht zal plaatsvinden in de Ergo Arena tijdens de Preliminary Card van UFC Fight Night 118.

Anthony Hamilton (MMA 15-8/UFC 3-6) kwam in 2014 de UFC binnen, en weet in de UFC vooralsnog geen winstreak op te bouwen. Hamilton verloor zijn debuut tegen Oleksiy Oliynyk. Won vervolgens van de Zuid Afrikaan Ruan Potts, maar verloor vervolgens weer van Todd Duffee. Nadat Daniel Omielanczuk werd verslagen leek het erop dat Hamilton dan eindelijk een stijgende lijn te pakken had binnen de UFC. Helaas voor Hamilton verloor hij in Februari 2016 van Shamil Abdurakhimov via Unanimous Decision. Hamilton herstelde zich opnieuw en won in Juli 2016 op zeer indrukwekkende wijze via KO na 14 seconden tegen Damian Grabowski. Maar in December 2016 ging het opnieuw mis voor de JacksonWink MMA vechter. De Frans Kameroener Francis Ngannou stond tegenover de Amerikaan. Ngannou was te sterk en won via Kimura Submission in de eerste ronde. Hamilton werd vervolgens gekoppeld aan de Braziliaanse nieuwkomer Marcel Fortuna. Opnieuw kon Hamilton niet overtuigen en verloor ditmaal via KO vroeg in de eerste ronde. Nadat Hamilton ook in September via KO verloor in de eerste ronde van Daniel Spitz leek Hamilton zijn MMA pensioen aan te kondigen. Nu is hij dus terug op short notice.

Adam Wieczorek (MMA 8-1/UFC 0-0) zal tijdens UFC Gdansk zijn UFC debuut maken. Wieczorek is een Poolse vechter die in 2011 zijn MMA debuut maakte. Wieczorek wist al zijn overwinningen te finishen via (T)KO of Submission en bezit dus over een 100% finishratio. Wieczorek verloor slechts eenmaal in zijn MMA carrière. Dit was in zijn tweede Pro-MMA gevecht tegen de inmiddels in de UFC gerankte Pool Marcin Tybura. Tybura versloeg Wieczorek via Unanimous Decision. Wieczorek komt de UFC binnen als de PLMMA Kampioen.

Tweet 20

Comments are closed.