breaking news

Alan Jouban vs. Dwight Grant toegevoegd aan UFC 236 in Atlanta

March 13th, 2019 | by Redactie
Alan Jouban vs. Dwight Grant toegevoegd aan UFC 236 in Atlanta
UFC
0

De UFC heeft een Welterweight gevecht toegevoegd aan de UFC 236 card in Atlanta, Georgia op 13 April 2019. Alan Jouban maakt na meer dan een jaar afwezigheid zijn terugkeer in de Octagon. Hij treft Dwight Grant in de Octagon van de State Farm Arena. ABC-TV Directeur Zach Klein maakte dit bekend via Twitter. Beide vechters treffen elkaar op de Preliminary Card.

Alan Jouban (MMA 16-6/UFC 7-4) is een man die wordt gezien als een groot talent binnen de UFC. De Black House en 10th Planet Jiu-Jitsu vechter staat meestal garant voor veel spektakel. Zo won Jouban tot dusver onder meer van mannen als Richard Walsh, Matt Dwyer, Seth Baczynski en Brendan O’Reilly. In Juli 2016 won hij in een Fight of the Night performance tegen nieuwkomer Belal Muhammad via Unanimous Decision. Jouban verloor echter een zeer controversiële Unanimous Decision tegen Warlley Alves in Brazilië, en via TKO tegen Albert Tumenov. Jouban had een 3 fight winstreak nadat hij in December 2016 in Sacramento de ongeslagen Mike Perry versloeg via Unanimous Decision. Jouban kon echter tijdens UFC Londen in Maart 2017 geen vuist maken tegen de sterke IJslander Gunnar Nelson. Nelson wist Jouban zwaar ”aan” te slaan in de tweede ronde en finishte vervolgens het gevecht via Guillotine Choke Submission. Hierdoor is Jouban tot zijn eigen ontzetting tot op heden nog steeds niet geranked in de Top 15 van de UFC Welterweight divisie. En die ranking zou ook voorlopig uitblijven. Tijdens UFC Mexico City in Augustus 2017 nam Jouban het op tegen de op dat moment ongeslagen Niko Price. Price won vroeg in de eerste ronde via KO en bracht Jouban zijn tweede achtereenvolgende verliespartij toe. Jouban werd vervolgens door de UFC ingeroosterd tegen teamgenoot Ben Saunders tijdens UFC Orlando in Februari 2018. Jouban wist via KO in de tweede ronde zijn losing streak van twee gevechten te doorbreken. Jouban zou het vervolgens in Hamburg opnemen tegen Danny Roberts maar moest in verband met een blessure afzeggen.

Embed from Getty Images

Dwight Grant (MMA 9-2/UFC 1-1) is een MMA vechter die uitkomt voor American Kickboxing Academy. Grant maakte in 2011 zijn Pro-MMA debuut bij de Reality Fighting organisatie. Van zijn eerste vier partijen wist hij er drie winnend af te sluiten. Vervolgens vocht hij 2.5 jaar niet, in dat tijdsbestek werden zes gevechten gecanceld. Echter kwam Grant sterker terug dan ooit. Na drie overwinningen tekende Grant een contract bij Bellator MMA. Grant won zijn debuut via Unanimous Decision tegen de ongeslagen Don Mohammed. Vervolgens deed Grant mee aan het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Grant versloeg Tyler Hill via KO in de tweede ronde. Dana White liet weten onder de indruk te zijn en gaf Grant een contract. Grant zou vervolgens in December 2018 debuteren voor de UFC tegen Erik Koch. Echter raakte Koch geblesseerd en werd Zak Ottow de nieuwe opponent. Grant verloor via een zeer controversiële Split Decision van Zak Ottow. Vervolgens zou Grant op short notice terugkeren in de Octagon tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019 tegen Chance Rencountre. Echter kreeg hij in verband met oogproblemen geen goedkeuring van de NYSAC. Grant keerde hierdoor terug in Februari 2019 tijdens UFC Praag tegen Carlo Pedersoli Jr. Grant wist via een spectaculaire KO in de eerste ronde de Italiaan te finishen en ook de Performance of the Night bonus te winnen.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.