breaking news

Abubakar Nurmagomedov maakt UFC debuut tegen Sergio Moraes in Belem

January 4th, 2018 | by Marcel Dorff
Abubakar Nurmagomedov maakt UFC debuut tegen Sergio Moraes in Belem
UFC
0

De Dagestani Abubakar Nurmagomedov zal op 3 Februari 2018 zijn UFC debuut gaan maken. Het neefje van Khabib Nurmagomedov treft de Braziliaan Sergio Moraes tijdens UFC Fight Night 125 in Belem, Pará, Brazilië. Dit wist de Braziliaanse journalist Raphael Marinho via Combate bekend te maken. Beide mannen nemen het tegen elkaar op in de Octagon van de Arena Guilherme Paraense. Het gevecht in de Welterweight divisie zal deel uit maken van de Main Card.

Sergio Moraes (MMA 12-3-1/UFC 6-2-1) kwam in 2012 via TUF Brazil de UFC binnen. Moraes strandde in de Halve Finale tegen Daniel Sarafian, maar Sarafian raakte geblesseerd en kon de finale niet vechten. Moraes verving hem tegen Cezar Ferreira. Ferreira won het gevecht vervolgens via Unanimous Decision. Vervolgens wist Moraes een winstreak van vier gevechten neer te zetten met onder andere een Submission overwinning op Neil Magny en een TKO overwinning tegen Omari Akhmedov. Hierna volgde een Split Draw tegen UFC nieuwkomer Luan Chagas, En in November 2016 vocht Moraes tegen Zak Ottow. In een moeilijk gevecht won Moraes uiteindelijk via Split Decision. Moraes zou het vervolgens opnemen tegen Max Griffin, echter raakte Griffin geblesseerd en werd op ”7 days notice” vervangen door Davi Ramos. In een zeer evenwichtig gevecht wist Moraes uiteindelijk toch het gevecht via Unanimous Decision te winnen. In September 2017 was vervolgens in Pittsburgh de sterke Kamaru Usman de tegenstander. Usman was duidelijk te sterk en versloeg Moraes via KO vroeg in de eerste ronde.

Abubakar Nurmagomedov (MMA 14-1/UFC 0-0) is een zeer sterke vechter uit Dagestan die net als zijn neef Khabib Nurmagomedov beschikt over een Sambo achtergrond. Tijdens zijn eerste vier jaar van zijn Pro-MMA carrière tussen 2011 en 2015 vocht Nurmagomedov vooral in het Russische circuit. Daar wist hij een record op te bouwen van 9-1. In totaal negen finishes. De ene verliespartij kwam tegen huidig UFC vechter Magomed Mustafaev via Doctor Stoppage. In Juli 2015 tekende Nurmagomedov bij de WSOF organisatie (inmiddels PFL). Nurmagomedov kwam vijfmaal uit voor de WSOF in minder dan drie jaar tijd. Vijfmaal wist Nurmagomedov met de overwinning ervandoor te gaan. Mannen als John Howard, Matthew Frincu, Danny Davis Jr en Matt Secor werden allemaal verslagen. Nu mag Nurmagomedov met een winstreak van zes gevechten zijn UFC debuut gaan maken.

Comments are closed.