breaking news

Zéér verrassend Main Event tussen Thiago Santos en Michal Materla tijdens UFC Gdansk

August 29th, 2017 | by Marcel Dorff

Een aantal ogenblikken geleden wisten Marcelo Barone en Raphael Marinho van het altijd zeer goed ingevoerde Combate bekend te maken dat Thiago Santos het tijdens UFC Fight Night 118 in Gdansk, Polen het op zal nemen tegen de Pool Michal Materla. Het Middleweightgevecht dat op 21 Oktober 2017 in de Ergo Arena zal plaatsvinden zal dienen als Main Event. Materla maakt zijn UFC debuut die avond.

Thiago Santos (MMA 15-5/UFC 7-4) kwam via TUF Brazil 2 de UFC binnen. Santos verloor in de kwartfinales van de latere winnaar Leonardo Santos, maar zou toch een kans krijgen van de UFC. Maar ook tijdens zijn debuut ging het niet goed. Santos verloor van TUF Brazil 1 winnaar Cezar Ferreira binnen één minuut via Guillotine Choke Submission. De UFC gaf Santos nog een laatste kans tegen landgenoot Rony Markes. Santos greep deze kans en finishte Markes via TKO binnen één minuut. Hierna werd weliswaar verloren van Uriah Hall, maar vervolgens wist Santos een winstreak neer te zetten van vier gevechten. Onder meer veteraan Nate Marquardt, de ongeslagen Elias Theodorou en de Canadees Steve Bossé werden verslagen. Door deze overwinningen kwam Santos de Top 15 van de UFC Middleweight divisie binnen. Tijdens UFC 200 viel Santos in als late replacement voor de geblesseerde Derek Brunson. Santos nam het op tegen Gegard Mousasi. Mousasi was duidelijk een maatje te groot en finishte de Braziliaan in de eerste ronde via KO. In September 2016 vocht Santos tegen ”heavy underdog” Eric Spicely. Spicely verraste vriend en vijand door Santos via Rear Naked Choke Submission in Brazilië te finishen. Santos kon een overwinning goed gebruiken om zijn ”two fight losing streak” te doorbreken. Dit deed hij eerder dit jaar in Canada. Santos versloeg de Welshman Jack Marshman via TKO in de tweede ronde. Santos was zelf in de eerste ronde nog knockdown gegaan, maar knokte zich dus sterk terug. Santos wist aan die prestatie tijdens International Fight Week dit jaar een goed vervolg te geven. Zo versloeg Santos de Roufusport vechter Gerald Meerschaert via TKO in de tweede ronde.

Michal Materla (MMA 24-5/UFC 0-0) is om meerdere redenen een zeer bekende naam binnen het Europese MMA circuit. Materla is al 14 jaar actief in zijn Pro-MMA carrière. De Pool maakte vooral furore in de sterke KSW organisatie. Hier wist hij in 2012 de Middleweight titel te pakken nadat hij voormalig UFC en Bellator vechter Jay Silva via Majority Decision aan de kant wist te zetten. Vervolgens verdedigde Materla zijn belt tegen Rodney Wallace en Kendall Grove, maar zou hij vervolgens verliezen via KO van Jay Silva. Dit was echter vreemd genoeg geen titelgevecht. Dat gevecht zou er een half jaar later komen. Ditmaal won Materla wel en behield zijn titel. Materla zou vervolgens tegen Tomasz Drwal nog met succes zijn titel verdedigen, maar had geen antwoord tegen Mamed Khalidov. Materla’s laatste gevecht in Oktober 2016 was tegen de Braziliaan Rousimar Palhares. Materla won dit gevecht via KO in de tweede ronde. Materla werd vervolgens gearresteerd door de Poolse politie in verband met deelname aan een criminele organisatie. Materla is inmiddels vrij en zal nu toch enigszins verrassend zijn UFC debuut maken.

Translate »