breaking news

Vieira vs. Evinger & Saunders vs. Moraes toegevoegd aan UFC São Paulo

July 29th, 2018 | by Marcel Dorff
Vieira vs. Evinger & Saunders vs. Moraes toegevoegd aan UFC São Paulo
UFC
0

De UFC heeft twee nieuwe gevechten toegevoegd aan de UFC Fight Night 137 card in São Paulo, Brazilië. De ongeslagen Braziliaanse Ketlen Vieira maakt haar opwachting tegen Tonya Evinger in de Women’s Bantamweight divisie. Eveneens zal in de Welterweight divisie Ben Saunders het opnemen tegen Sergio Moraes. Beide gevechten zullen plaatsvinden in de Octagon van het Ginasio do Ibirapuera op 22 September 2018.

Ketlen Vieira vs. Tonya Evinger

Ketlen Vieira (MMA 10-0/UFC 4-0) wordt in Brazilië gezien als een van de grootste talenten in het MMA voor vrouwen. De Braziliaanse is de Big Way Fight en Mr.Cage Kampioen in Brazilië. In Oktober 2016 maakte Vieira haar UFC debuut tegen Kelly Faszholz. In een zeer gelijkwaardige partij wist Vieira twee juryleden te overtuigen en won ze het gevecht via Split Decision. Haar tweede partij voor de organisatie vocht Vieira in April 2017 tijdens UFC on FOX 24 in Kansas City, Missouri tegen de Amerikaanse Ashlee Evans-Smith. Vieira domineerde de partij zowel staand als op de grond en won uiteindelijk via Unanimous Decision. Vervolgens werd de Braziliaanse gematcht tegen voormalig UFC Women’s Bantamweight titeluitdaagster Sara McMann. Vieira slaagde met vlag en wimpel voor deze serieuze test en versloeg McMann via Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde. Hierdoor is Vieira nog altijd ongeslagen in haar Pro-MMA carrière. Vieira traint bij Nova União Manaus en bij Team Feitosa (het team van de bekende K-1 vechter Glaube Feitosa). Vieira werd vervolgens ingeroosterd tegen voormalig titeluitdaagster Cat Zingano tijdens UFC 222 in Las Vegas. Vieira domineerde de partij, maar ondanks dat gegeven won ze slechts via Split Decision.

Embed from Getty Images

Tonya Evinger (MMA 19-6-0-1/UFC 0-1-0-0) is een MMA veterane die al jaren de UFC probeerde binnen te komen. Zo probeerde ze via TUF 18 de organisatie binnen te komen. Evinger verloor echter haar gevecht van Raquel Pennington en kon hierdoor meteen naar huis. De MMA veterane vocht sinds 2013 voor Invicta FC, en wist een zeer indrukwekkend resumé daar op te bouwen. Onder meer overwinningen tegen Cindy Dandois en Ediane Gomes leverde Evinger in 2015 een titelgevecht op tegen Irene Aldana. Evinger won in de vierde ronde via TKO en werd daarmee de nieuwe Invicta FC Bantamweight Kampioene. De titel was vacant omdat Lauren Murphy inmiddels naar de UFC was vertrokken. Evinger won ook twee maanden later van Pannie Kianzad, maar omdat Kianzad het gewicht van 135lbs niet haalde stond de titel niet op het spel. Evinger’s eerste titelverdediging was in Mei 2016. Colleen Schneider werd via Unanimous Decision verslagen. Vervolgens vond het tweeluik met de Russische Yana Kunitskaya plaats. Het eerste gevecht werd verloren door Evinger, maar werd omgezet in een No-Contest nadat een protest van Evinger door de Missouri Athletic Commission werd ingewilligd. Hierdoor vond vier maanden later de rematch plaats. Ditmaal wist Evinger te winnen via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde, en behield ze haar titel. Evinger zou vervolgens haar titel verdedigen, maar kreeg een onverwachts telefoontje van de UFC. Megan Anderson kon wegens visumproblemen niet vechten voor de Women’s Featherweight titel tegen Cris Cyborg. Evinger pakte de kans, weliswaar een gewichtsklasse hoger. Evinger wist het tot de derde ronde uit te houden maar moest via TKO haar meerdere erkennen in Cyborg. Evinger zou vervolgens tijdens UFC Austin in Februari 2018 terugkeren tegen Marion Reneau in de Bantamweight divisie. Echter gooide een blessure roet in het eten.

Embed from Getty Images

Ben Saunders vs. Sergio Moraes

Ben Saunders (MMA 21-9-2/UFC 8-6-0) kwam in 2007 via het zesde seizoen van The Ultimate Fighter de organisatie binnen. Saunders werd in de kwartfinales uitgeschakeld door de latere finalist Tommy Speer. Echter wist Saunders zijn eerste drie officiële partijen voor de UFC vervolgens wel in winst om te zetten. Dan Barrera, Ryan Thomas en Brandon Wolff werden verslagen. In zijn vier daarop volgende partijen wist Saunders slechts eenmaal te winnen (van Marcus Davis) en gingen partijen tegen onder meer topcontender Jon Fitch en Mike Swick verloren. Saunders kreeg geen contractverlenging van de UFC en zocht zijn heil bij Bellator. Na drie jaar Bellator en een 7-3 record bij die organisatie keerde Saunders in 2014 terug bij de UFC. Met succes tot noch toe. Van de eerste vijf gevechten die Saunders vocht sindsdien voor de UFC werden er vier gewonnen. Saunders heeft onder meer de allereerste en voorlopig enige Omoplata Submission op zijn naam staan binnen de organisatie. Saunders verloor na zijn terugkomst van Patrick Côté. Saunders verlengde in eerste instantie zijn contract halverwege 2016 niet in verband met persoonlijke omstandigheden. Uiteindelijk werd alsnog verlengt en won Saunders in Januari 2017 via een controversiële Split Decision van Court McGee. Saunders vocht vervolgens tegen de Duitse Pool Peter Sobotta in Stockholm. Sobotta kwam erg sterk voor de dag en verraste Saunders via TKO in de tweede ronde. Saunders keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Orlando in Februari 2018 tegen Alan Jouban. Jouban won via KO in de tweede ronde. Beide mannen kregen voor de spectaculaire partij de Fight of the Night bonus. Saunders pakte vervolgens in Juni 2018 een short notice partij aan tijdens UFC Utica tegen Jake Ellenberger. Saunders imponeerde via KO in de eerste ronde en pakte ditmaal de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Sergio Moraes (MMA 13-3-1/UFC 7-2-1) kwam in 2012 via TUF Brazil de UFC binnen. Moraes strandde in de Halve Finale tegen Daniel Sarafian, maar Sarafian raakte geblesseerd en kon de finale niet vechten. Moraes verving hem tegen Cezar Ferreira. Ferreira won het gevecht vervolgens via Unanimous Decision. Vervolgens wist Moraes een winstreak van vier gevechten neer te zetten met onder andere een Submission overwinning op Neil Magny en een TKO overwinning tegen Omari Akhmedov. Hierna volgde een Split Draw tegen UFC nieuwkomer Luan Chagas. In November 2016 vocht Moraes tegen Zak Ottow. In een moeilijk gevecht won Moraes uiteindelijk via Split Decision. Moraes zou het vervolgens opnemen tegen Max Griffin, echter raakte Griffin geblesseerd en werd op ”7 days notice” vervangen door Davi Ramos. In een zeer evenwichtig gevecht wist Moraes uiteindelijk toch het gevecht via Unanimous Decision te winnen. In September 2017 was vervolgens in Pittsburgh de sterke Kamaru Usman de tegenstander. Usman was duidelijk te sterk en versloeg Moraes via KO vroeg in de eerste ronde. Moraes keerde vervolgens terug in de Octagon in Februari 2018 tijdens UFC Belem tegen Tim Means. Moraes won via een zeer controversiële Split Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »