breaking news

UFC Gdansk kent met Adam Wieczorek vs. Dmitrii Smoliakov eerste gevecht

July 18th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist de Poolse site mmanews.pl te melden dat het gevecht tussen Adam Wieczorek en Dmitrii Smoliakov dat gepland stond voor UFC 214 op 29 Juli 2017 is verplaatst naar UFC Fight Night 118 op 21 Oktober 2017 in Gdansk, Polen. De reden hiervan is onbekend. Het Heavyweightgevecht zal plaatsvinden in de Ergo Arena. Het gevecht zal naar alle waarschijnlijkheid deel uitmaken van de Preliminary Card.

Adam Wieczorek (MMA 8-1/UFC 0-0) zal tijdens UFC Gdansk zijn UFC debuut maken. Wieczorek is een Poolse vechter die in 2011 zijn MMA debuut maakte. Wieczorek wist al zijn overwinningen te finishen via (T)KO of Submission en bezit dus over een 100% finishratio. Wieczorek verloor slechts eenmaal in zijn MMA carrière. Dit was in zijn tweede Pro-MMA gevecht tegen de inmiddels in de UFC gerankte Pool Marcin Tybura. Tybura versloeg Wieczorek via Unanimous Decision. Wieczorek komt de UFC binnen als de PLMMA Kampioen.

Dmitrii Smoliakov (MMA 8-2/UFC 0-2) kwam met een ongeslagen record en 100% finishratio in Juli 2016 de UFC binnen. De Rus nam het op tegen de Braziliaan Luis Henrique de Oliveira. De Oliveira had een betere conditie en was sterker dan de Rus. Laat in de tweede ronde besliste de Braziliaan het gevecht via Rear Naked Choke Submission in zijn voordeel, waardoor hij Smoliakov zijn eerste Pro-MMA verlies wist toe te brengen. Ook in zijn tweede UFC gevecht ging het mis voor de Rus. De Fransman Cyril Asker was via TKO in de eerste ronde te sterk voor Smoliakov. Smoliakov mag nu opnieuw proberen om zijn eerste UFC overwinning te pakken.

Comments are closed.

Translate »