breaking news

UFC debuut voor Abu Azaitar tegen Vitor Miranda tijdens UFC Hamburg

March 29th, 2018 | by Marcel Dorff

De Marokkaanse Duitser Abu Azaitar zal op 22 Juli 2018 zijn UFC debuut maken tijdens UFC Fight Night 133 in Hamburg, Duitsland. Azaitar neemt het op tegen de Braziliaan Vitor Miranda in de Middleweight divisie. Dit wisten Raphael Marinho en Marcelo Barone via Combate te bevestigen. Beide vechters treffen elkaar in de Barclaycard Arena op de Preliminary Card.

Abu Azaitar (MMA 13-1-1-1/UFC 0-0-0-0) begon zijn Pro-MMA carrière in 2009. Tijdens zijn eerste gevecht won Azaitar via KO in de eerste ronde, echter werd het gevecht door de promotor zelf omgezet in een No Contest naar een vermeende ”eye-poke” van Azaitar. Azaitar wist in zijn daarop volgende vijf gevechten wel vijfmaal de overwinning te claimen. Onder andere de Duitse veteraan Martin Zewada werd verslagen. Hierna volgde het enige verlies tot zover in de carrière van Azaitar. In verband met een snee boven zijn oog en op zijn neus werd de partij tegen Marcin Naruszczka na afloop van de eerste ronde op het advies van de dokter gestopt. Dit tot ongeloof van Azaitar, die tien maanden later in de rematch zijn revanche pakte via TKO in de tweede ronde. Hierna volgden overwinningen in de Poolse KSW organisatie, en het Britse Cage Warriors. Hier versloeg Azaitar de Welshman Jack Marshman binnen één minuut via TKO. Marshman vecht inmiddels ook in de UFC. Azaitar won vervolgens in 2015 zijn ACB debuut door Ibragim Tibilov via TKO in de eerste ronde te verslaan. De inmiddels gestopte organisatie WSOF pikte Azaitar op. In 2016 vocht Azaitar tweemaal voor de WSOF organisatie, met succes werden Danny Davis Jr en Michael Arrant via Unanimous Decision verslagen. Azaitar won acht van zijn laatste negen partijen, en heeft sinds 2012 niet meer verloren. Azaitar heeft onder meer een titel op zijn naam staan bij de hoog aangeschreven Duitse GMC organisatie. Azaitar zou in eerste instantie al in 2017 tijdens UFC Rotterdam zijn UFC debuut maken tegen Siyar Bahadurzada maar moest met een blessure afhaken.

Vitor Miranda (MMA 12-6/UFC 3-3) kwam de UFC binnen via het derde seizoen van TUF Brazil. Miranda vocht dat toernooi boven zijn normale gewichtsklasse, namelijk op Heavyweight. Miranda reikte tot de finale waar hij verloor van Antonio Carlos Junior die eveneens normaal gesproken op Middleweight vecht. Eind 2014 vocht Miranda zijn tweede gevecht in de UFC tegen Jake Collier. Miranda won met nog een seconde te gaan in de eerste ronde via TKO (Headkick & Punches). In 2015 gaf Miranda die prestatie een goed vervolg door de favoriete Clint Hester eveneens via TKO te stoppen. Vervolgens raakte Miranda geblesseerd, en duurde het zeven maanden alvorens we de Braziliaan terug zagen in de Octagon. Tijdens UFC 199 nam hij het op tegen landgenoot Vitor Miranda. Opnieuw won Miranda via een TKO (Headkick & Punches) ditmaal in de tweede ronde. Twee maanden later vocht Miranda tegen Chris Camozzi. Een zeer teleurstellend gevecht voor de Braziliaan dat eindigde in een Unanimous Decision verlies. Vervolgens raakte Miranda geblesseerd waardoor hij niet meer vocht tot en met Juni 2017. Tijdens UFC Fight Night in Oklahoma City was de Italiaan Marvin Vettori de tegenstander. Vettori was beter en won het gevecht via Unanimous Decision. Miranda zou vervolgens terugkeren in December 2017 tegen Julian Marquez, maar raakte geblesseerd.

Comments are closed.

Translate »