breaking news

UFC debutant Stefan Sekulic pakt short notice gevecht tegen Ramazan Emeev in Moskou

September 7th, 2018 | by Marcel Dorff
UFC debutant Stefan Sekulic pakt short notice gevecht tegen Ramazan Emeev in Moskou
UFC
0

De Serviër Stefan Sekulic heeft acht dagen voor UFC Fight Night Moskou het gevecht aangenomen tegen Ramazan Emeev in de Welterweight divisie. Emeev zat zonder tegenstander nadat Claudio Silva geblesseerd afhaakte. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Olimpiyskiy op de Preliminary Card. Russische media lieten eerder al weten dat de partij in de maak was, de UFC heeft dit bevestigd.

Ramazan Emeev (MMA 17-3/UFC 2-0) begon zijn MMA carrière in 2009. In zijn eerste twee jaar als Pro-MMA vechter wist hij een record van 6-2 bij elkaar te vechten. M-1 Global zag wel brood in Emeev en contracteerde hem. Emeev versloeg Murad Magomedov in zijn debuut voor de M-1 organisatie, en wist vervolgens ook zijn daarop volgende twee gevechten te winnen. Hierdoor mocht hij het voor de vacante Middleweight titel opnemen tegen de Braziliaan Mario Miranda. Emeev won dit gevecht via Unanimous Decision en was de nieuwe kampioen. Nog geen half jaar later verdedigde hij met succes zijn titel. Opnieuw werd gewonnen van Mario Miranda, ditmaal via KO in de derde ronde. Tijdens zijn tweede titelverdediging ging het mis voor Emeev. Hij verloor van de Rus Vyacheslav Vasilevsky via TKO in de vierde ronde. Echter revancheerde Emeev zijn ”foutje” zeven maanden later door Vasilevsky ditmaal wel te verslaan. Emeev won via Rear Naked Choke Submission vroeg in de tweede ronde en pakte zijn titel terug. Hierna werd gewonnen van Luigi Fioravanti via TKO. Vervolgens werd er een Middleweight toernooi door M-1 opgezet waar Emeev ook aan meedeed. Tijdens de Halve Finale van dit toernooi vocht Emeev tegen voormalig UFC vechter Maiquel Falcao. Emeev won dit gevecht via Anaconda Choke Submission vroeg in de eerste ronde en mocht vervolgens zijn titel verdedigen tegen Alexander Shlemenko in de Finale. Emeev raakte echter geblesseerd en het gevecht zou er nooit van komen. Eind 2016 vocht Emeev nog een soort van superfight tegen Anatoly Tokov. Tokov een groot talent die traint onder leiding van coach en trainingspartner Fedor Emelianenko deed het goed tegen Emeev, maar kon niet voorkomen dat Emeev er uiteindelijk met een Majority Decision overwinning vandoor ging. Emeev werd vervolgens in 2017 gecontracteerd door de UFC en werd ingeroosterd tijdens UFC Gdansk tegen Trevor Smith. Smith viel echter geblesseerd uit en werd vervangen door Sam Alvey. In een zeer matig tot slecht gevecht was het Emeev die via Unanimous Decision zijn UFC debuut wist te winnen. Voor het gevecht tegen Mina tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro ging Emeev naar de Welterweight divisie. Emeev versloeg de ongeslagen Mina via Unanimous Decision. Vervolgens werd Emeev gematcht tegen Claudio Silva tijdens UFC Moskou in September 2018. Echter raakte Silva geblesseerd waardoor Stefan Sekulic als vervanger werd aangewezen.

Embed from Getty Images

Stefan Sekulic (MMA 12-2/UFC 0-0) is een Servische MMA vechter die in 2013 zijn Pro-MMA debuut maakte. Sekulic won zijn debuut via Submission in de tweede ronde. Hierop volgden nog drie overwinningen waarna hij voor de SBC organisatie het Main Event mocht vechten tegen de Pool David Zawada. Zawada was echter nog iets te hoog gegrepen waardoor Sekulic voor het eerst in zijn carrière verloor. Echter wist hij zich in zijn daarop volgende partij te revancheren tegen de sterke Aurel Pirtea. Hierna pakte Sekulic vijf overwinningen op rij waarna hij voor de vacante SBC titel mocht vechten tegen Adriano Balby. Helaas voor Sekulic liep hij een beenblessure op en werd de partij hierdoor verloren. Sekulic won vervolgens overtuigend van Ivica Truscek waarna hij een herkansing kreeg voor de titel. Die herkansing greep hij met beide handen aan. Via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde werd Givago Francisco gefinisht en de SBC titel gepakt. Sekulic (die nog nooit voor een andere organisatie vocht) zal nu zijn UFC debuut gaan maken.

Afbeeldingsresultaat voor STEFAN SEKULIC

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »