breaking news

Twee nieuwe gevechten toegevoegd aan UFC Greenville inclusief “The Extraordinary Gentleman”

March 23rd, 2019 | by Marcel Dorff
Twee nieuwe gevechten toegevoegd aan UFC Greenville inclusief “The Extraordinary Gentleman”
UFC
0

De UFC heeft via “The Greenville News” twee nieuwe gevechten toegevoegd aan de UFC Fight Night 153 card in Greenville, South Carolina. “The Extraordinary Gentleman” Bevon Lewis keert terug in de Octagon. Het toptalent van JacksonWink MMA neemt het op tegen de Engelsman Darren Stewart in de Middleweight divisie. Eveneens staat in de Women’s Strawweight divisie een partij op het programma tussen Ashley Yoder en Syuri Kondo. Beide gevechten vinden plaats in de Octagon van de Bon Secours Wellness Arena op 22 Juni 2019.

Lees hieronder meer over de vier atleten.

Bevon Lewis vs. Darren Stewart

Bevon Lewis (MMA 6-1/UFC 0-1) is een MMA vechter die uitkomt voor JacksonWink MMA. Het grote talent is een van de trainingspartners van Jon Jones. Lewis maakte zijn Pro-Debuut in 2015 bij de House of Fame organisatie. Lewis gooide in het regionale circuit hoge ogen, en na een overwinning tegen Sonny Yohn in de LFA organisatie werd Lewis uitgenodigd voor het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Lewis werd gekoppeld aan Elias Urbina. Lewis domineerde de partij en versloeg Urbina via TKO in de tweede ronde. Dana White was onder de indruk maar vond Lewis nog te onervaren om hem een contract aan te bieden. In plaats daarvan kreeg Lewis een zogeheten ”Development Deal”. Dit houdt in dat de UFC betaald voor kosten die de vechter maakt en nodig heeft om op een goede manier te kunnen trainen en dat hij gebruik mag maken van de faciliteiten van de UFC. Lewis maakte vervolgens zijn opwachting wederom in de LFA organisatie. Daar werd in April 2018 gewonnen van Collin Huckbody via Unanimous Decision. De UFC gaf Lewis vervolgens tijdens het tweede seizoen van Dana White’s Tuesday Night Contender Series wederom een kans. Ditmaal was de ongeslagen Alton Cunningham de tegenstander. Lewis pakte ditmaal in de eerste ronde via TKO de overwinning. Dana White had genoeg gezien en beloonde Lewis ditmaal wél met een UFC contract. Lewis debuteerde vervolgens in de UFC in December 2018 tegen Uriah Hall. Na twee zeer sterke rondes van Lewis werd hij in de derde ronde zwaar KO geslagen door Hall. Lewis raakte hierdoor zijn ongeslagen record kwijt.

Embed from Getty Images

Darren Stewart (MMA 9-4-0-1/UFC 2-4-0-1) is een Engelse vechter die van de Cage Warriors organisatie in 2016 de overstap maakte naar de UFC. Stewart won zijn vier partijen in de Cage Warriors organisatie allemaal via TKO, waarvan drie in de eerste ronde. Stewart is de Killacam Fight Night kampioen, een organisatie waar hij in 2015 tweemaal voor vocht. Stewart vocht tijdens zijn UFC debuut tegen Francimar Barroso. Stewart besliste het gevecht vroeg in de eerste ronde via TKO. Echter werd een aantal dagen later het gevecht omgezet in een No Contest nadat beelden uitwezen dat Stewart zijn tegenstander per ongeluk raakte met een kopstoot tegen de oogkas aan. Hier kon Stewart volgens de officials zijn voordeel uit halen en het gevecht naar zich toe trekken. Hierdoor gingen beide mannen in Londen in 2017 op herhaling. Ditmaal moesten de judges eraan te pas komen. Die zagen het gevecht unaniem voor Barroso, waardoor Stewart nog steeds moest wachten op zijn eerste overwinning in de Octagon. Ook in zijn derde gevecht voor de UFC wist Stewart niet te overtuigen. Tijdens UFC Norfolk ging het in de eerste ronde mis tegen Karl Roberson. De Amerikaan wist via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde Stewart te finishen. Stewart keerde vervolgens terug in de Octagon op short notice in December 2017 tijdens UFC Winnipeg tegen Julian Marquez. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Stewart via TKO in de tweede ronde. Stewart kreeg nog één kans van de UFC tijdens UFC Liverpool in Mei 2018 tegen Eric Spicely. Stewart greep deze kans en pakte ook nog eens via TKO in de tweede ronde de Performance of the Night bonus. Stewart gaf deze overwinning in September 2018 een goed vervolg. Na een moeilijke eerste ronde werd tijdens UFC 228 in Dallas afgerekend met Charles Byrd. Stewart won via KO in de tweede ronde en heeft voor het eerst in zijn UFC carrière een winstreak te pakken. Echter werd die winstreak in November 2018 verbroken. In een zeer gelijkwaardig gevecht verloor Stewart van de ongeslagen Edmen Shahbazyan via Split Decision.

Embed from Getty Images

Ashley Yoder vs. Syuri Kondo

Ashley Yoder (MMA 6-4/UFC 1-3) maakt eind 2016 haar debuut binnen de UFC. Yoder heeft voorheen voornamelijk voor BAMMA USA gevochten en maakte in 2016 deel uit van The Ultimate Fighter waar zij bij Team Joanna zat. Ze verloor haar partij tegen Kate Jackson via Unanimous Decision. De UFC was niet direct onder de indruk van Yoder maar na haar overwinning via een Armbar Submission tegen Amber Brown tijdens Invicta FC 20 kreeg zij alsnog een contract. Yoder nam het tijdens UFC Albany op tegen Justine Kish. In een vrij gelijkwaardig gevecht was Justine Kish net iets beter en won via Unanimous Decision. Ook in haar tweede partij in de UFC wist Yoder niet te winnen. Tijdens de TUF 25 finale in Juli 2017 was Angela Hill via Unanimous Decision te sterk. Vervolgens maakte Yoder haar opwachting tegen Mackenzie Dern tijdens UFC 222 in Maart 2018. In een close gevecht werd uiteindelijk via Split Decision verloren. Yoder wist vervolgens in November 2018 eindelijk haar losing streak te doorbreken. Tijdens UFC Denver werd via Split Decision ditmaal wél gewonnen van Amanda Cooper.

Embed from Getty Images

Syuri Kondo (MMA 6-2/UFC 1-2) of in Japan gewoon bekend als ”Syuri” is een big star in Japan. Kondo doet aan Shootboxing, Kickboksen, Pro-Wrestling en MMA. Kondo heeft een kicboksrecord van 13-1, opvallend genoeg verloor ze haar enige partij buiten Japan. Alle gevechten die Kondo in Japan vocht zowel kickboksen als MMA werden winnend afgesloten. Kondo begon haar MMA carrière in 2016 bij de bekende Pancrase organisatie. Daar vocht Kondo ook al haar MMA partijen. In Mei 2017 versloeg Kondo haar tegenstandster Kinberly Novaes via Unanimous Decision en pakte ze de zogeheten ”Queen of Pancrase” titel. De UFC pikte Kondo op toen er in September 2017 een evenement gepland stond in Saitama. Kondo won haar UFC debuut via Split Decision tegen de Zuid-Koreaanse Chan Mi Jeon. Echter kon ze die overwinning in Mei 2018 geen goed vervolg geven. Via KO verloor ze van Poliana Botelho tijdens UFC Santiago. Kondo werd hierna gematcht tegen Yan Xiaonan tijdens UFC Beijing in November 2018. Kondo kwam te kort en verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »