breaking news

TUF 23 winnaar Andrew Sanchez treft Antonio Braga Neto tijdens UFC Lincoln

May 4th, 2018 | by Redactie
TUF 23 winnaar Andrew Sanchez treft Antonio Braga Neto tijdens UFC Lincoln
UFC
0

Andrew Sanchez zal op 25 Augustus 2018 terugkeren in de Octagon. De TUF 23 winnaar treft tijdens UFC Fight Night 135 in Lincoln, Nebraska de Braziliaan Antonio Braga Neto. Dit wist Nolan King via MMA Today bekend te maken. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de Pinnacle Bank Arena in de Middleweight divisie. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Andrew Sanchez (MMA 9-4/UFC 2-2) kwam via TUF 23 in 2016 de UFC binnen. Sanchez wist de finale te halen door in de halve finale teamgenoot Eric Spicely via KO te verslaan. In de finale nam Sanchez het op tegen Khalil Rountree. Sanchez wist Rountree drie rondes lang worstelend de baas en won via Unanimous Decision. Ditzelfde kunstje herhaalde Sanchez een half jaar later ook tegen Trevor Smith, waardoor Sanchez zijn tweede overwinning in de UFC mocht bijschrijven. Dit leek in April 2017 ook te gebeuren tegen Anthony Smith. Sanchez controleerde het merendeel van het gevecht met zijn worstelen. Echter wist Smith een keiharde Headkick te plaatsen aan het einde van de derde ronde, en finishte Sanchez vervolgens via KO. Sanchez keerde vervolgens terug tijdens de TUF 26 Finale in December 2017 tegen Ryan Janes. Wederom domineerde Sanchez met zijn worstelen de eerste twee rondes. Sanchez was qua conditie echter totaal op in de derde ronde en dat kwam hem duur te staan. Janes won het gevecht via TKO.

Antonio Braga Neto (MMA 9-3-0-1/UFC 1-2-0-0) is een man met een verhaal. De Braziliaan vecht sinds 2013 voor de UFC. Tijdens zijn debuut voor de organisatie stuitte de Braziliaan op Anthony Smith. De BJJ specialist had geen moeite met Smith en finishte het gevecht via Kneebar Submission vroeg in de eerste ronde. Ongeveer een jaar later vocht Braga Neto zijn tweede gevecht voor de UFC. Ditmaal was de Amerikaan Clint Hester de tegenstander. In een zeer gelijkwaardige partij won Hester uiteindelijk via Split Decision. Braga Neto kwam vervolgens in een diep dal terecht. Braga Neto had geldproblemen en raakte meermalig geblesseerd. Mede hierdoor werd een gepland gevecht tegen Zak Cummings geannuleerd. Braga Neto verdiende zijn geld vervolgens met Pokeren. Inmiddels is Braga Neto naar eigen zeggen weer ”in good spirits” en heeft hij de problemen achter zich gelaten. De Braziliaan maakte tijdens UFC Fresno in December 2017 na ruim 3.5 jaar zijn comeback tegen de ongeslagen Amerikaan Trevin Giles. Giles bleek echter te sterk en finishte het gevecht via KO in de derde ronde.

Comments are closed.

Translate »