breaking news

Thuisgevecht voor Arnold Allen tegen Jordan Rinaldi tijdens UFC Londen

January 29th, 2019 | by Redactie
Thuisgevecht voor Arnold Allen tegen Jordan Rinaldi tijdens UFC Londen
UFC
0

De Engelsman Arnold Allen keert op 16 Maart 2019 terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 147 in Londen, Engeland is de Amerikaan Jordan Rinaldi de tegenstander. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van “The O2”. Het gevecht zal plaatsvinden in de Featherweight divisie.

Arnold Allen (MMA 13-1/UFC 4-0) kwam in Juni 2016 op short notice de UFC binnen. Daar verraste hij tegenstander Alan Ömer door hem in de derde ronde te finishen via een Ninja Choke Submission (soort van omgekeerde Guillotine). In Februari 2016 vocht Allen in Londen tegen de Amerikaanse veteraan Yaotzin Meza. Allen domineerde het gevecht en nam een Unanimous Decision mee naar huis. Vervolgens stond Allen in Oktober 2016 gepland om het op te nemen tegen Mirsad Bektic tijdens UFC 204 in Manchester. Helaas voor Allen raakte hij tijdens training geblesseerd, en moest hij de partij afzeggen. Allen keerde vervolgens terug in Maart 2017 in Londen tegen de Fin Makwan Amirkhani. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk Allen die er met een Split Decision overwinning vandoor ging. Allen zou vervolgens tijdens UFC 220 in Januari 2018 zijn opwachting maken tegen de Peruviaan Enrique Barzola. Echter kreeg Alleen zijn visum niet rond waardoor hij niet zou kunnen vechten. Allen keerde vervolgens terug tijdens UFC Liverpool in Mei 2018 tegen de Deense BJJ specialist Mads Burnell. Burnell controleerde het gehele gevecht, maar kwam uit het niets vast te zitten in een Ninja Choke van Arnold Allen. Allen won hiermee alsnog en kreeg de Performance of the Night bonus. Vervolgens zou Allen zijn opwachting maken tijdens de TUF 28 Finale tegen Gilbert Melendez. Echter trok Melendez zich terug uit het gevecht in verband met een blessure en werd Rick Glenn de nieuwe tegenstander. Helaas raakte vervolgens Allen zelf ook geblesseerd waardoor hij moest afzeggen.

Embed from Getty Images

Jordan Rinaldi (MMA 14-6/UFC 2-2) kwam voor het eerst in beeld tijdens de eliminatiegevechten voor TUF 15. Rinaldi verloor van Joe Proctor en werd niet toegelaten tot het TUF huis. Nadat Rinaldi in de jaren erna een winstreak van vijf gevechten had opgebouwd en de UFC met een probleem zat omdat het geen short notice tegenstander kon vinden voor Abel Trujillo kreeg Rinaldi een belletje. Rinaldi viel in, maar verloor via Unanimous Decision. Rinaldi werd vervolgens gematcht tegen Devin Powell tijdens het eerste evenement van 2017. Rinaldi raakte echter geblesseerd en moest afzeggen. Hierdoor vocht Rinaldi in Augustus 2017 pas zijn tweede partij voor de UFC. Tijdens UFC Mexico City stond de Mexicaan Alvaro Herrera tegenover Rinaldi. Rinaldi wist vroeg in de eerste ronde via een Von Flue Choke Submission zijn eerste overwinning binnen de UFC te pakken. Daar kon hij echter in Januari 2018 geen goed vervolg aan geven. De ongeslagen Gregor Gillespie was via TKO in de eerste ronde te sterk voor Rinaldi. Rinaldi verruilde vervolgens de Lightweight divisie voor de Featherweight divisie. Tijdens UFC 230 in November 2018 maakte hij zijn opwachting tegen Jason Knight. Rinaldi domineerde het gevecht met zijn groundgame en won via een duidelijk Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.