breaking news

Thibault Gouti vecht tegen Dong-Hyun Kim tijdens UFC Auckland

April 21st, 2017 | by Marcel Dorff

Een paar uur geleden wist Thibault Gouti op zijn officiële Facebook account te melden dat hij een gevecht gepland had staan tijdens UFC Fight Night 110 in Auckland, Nieuw Zeeland. De Fransman neemt het op in een Lightweightgevecht tegen de Zuid-Koreaan Dong Hyun Kim (niet te verwarren met de gerankte Welterweight). Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de Spark Arena. Het gevecht maakt waarschijnlijk deel uit van de Preliminary Card.

Thibault Gouti (MMA 11-3/UFC 0-3) probeerde via TUF 22 de UFC binnen te komen. De Fransman kwam in de eliminatie ronde echter te kort tegen de Zweed David Teymur en ging niet verder in het toernooi. Gouti ging terug naar de Cage organisatie waar hij de titel wist te winnen door voormalig UFC vechter Anton Kuivanen KO te slaan. Gouti werd vervolgens alsnog door de UFC gecontracteerd om het op short notice op te nemen tegen de Fin Teemu Packalen. Packalen had geen kind aan Gouti en finishte de Fransman binnen 30 seconden via een Guillotine Choke Submission. Dit was voor Gouti zijn eerste verlies in zijn Pro-MMA carrière (TUF voorronden gevechten tellen niet mee op het Pro-Record). Vier maanden later stond Gouti tegen de Frans-Canadese Submission specialist Olivier Aubin-Mercier. Aubin-Mercier besliste het gevecht in de derde ronde via een Rear Naked Choke Submission. Opnieuw een verlies voor Gouti. Gouti zou ook zijn derde partij in de UFC verliezen. Ditmaal werd via TKO verloren in de eerste ronde van TUF Nations winnaar Chad Laprise. Gouti zal waarschijnlijk moeten winnen in zijn aankomende gevecht om een ontslag te kunnen vermijden.

Dong Hyun Kim (MMA 14-8-3/UFC 1-2-0) niet te verwarren met de Welterweight Dong Hyun ”Stungun” Kim, kwam in 2015 als late replacement voor Hyun Gyu Lim de UFC binnen. Hij nam het op tegen Dominique Steele. In een gevecht waar Kim aan de winnende hand leek, verloor Kim door een slam/powerbomb in de derde ronde. Kim kreeg in Mei 2016 een herkansing in de UFC tegen de Mexicaan Marco Polo Reyes. In een gevecht dat zeker behoort tot de Top 5 van Fight of the Year 2016 verloor Kim vroeg in de derde ronde via TKO. Daarvoor waren beide mannen al in de voorgaande rondes aangeslagen geweest en knockdown gegaan. Ondanks dat de card ”loaded” was met bekende namen en goede match-ups kreeg deze FightPass opener Fight of the Night toegewezen. Mede doordat Kim heeft laten zien dat hij komt om te vechten, bood de UFC hem een derde gevecht aan. In December 2016 vocht Kim tegen de Australiër Brendan O’Reilly. Kim won het competitieve gevecht via Unanimous Decision en schreef zijn eerste overwinning bij in de Octagon.

 

Comments are closed.

Translate »