breaking news

”The Monkey God” Jarred Brooks pakt ”6 days notice” gevecht tegen Roberto Sanchez

September 3rd, 2018 | by Marcel Dorff
”The Monkey God” Jarred Brooks pakt ”6 days notice” gevecht tegen Roberto Sanchez
UFC
0

Jarred Brooks maakte bekend via Social Media dat hij aankomende zaterdag zijn opwachting zal maken tijdens UFC 228 in Dallas, Texas. Ryan Benoit schijnt om onbekende redenen niet te kunnen vechten waardoor Brooks het nu zal opnemen tegen Roberto Sanchez. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van het American Airlines Center op de Preliminary Card.

Jarred Brooks (MMA 13-2/UFC 1-2) zou op short notice in Februari 2017 zijn UFC debuut maken tegen Ian McCall. Echter viel McCall een dag voor het gevecht geblesseerd uit waardoor het debuut van Brooks uitgesteld moest worden. Brooks maakte vervolgens zijn debuut in Anaheim, Californië tijdens UFC 214 tegen Eric Shelton. In een zeer gelijkwaardige en interessante partij was het uiteindelijk Brooks die via Split Decision zijn ongeslagen status wist te behouden en zijn eerste overwinning in de Octagon pakte. Brooks werd door fans al een tijdje gelinkt aan de UFC. De vechter uit Warsaw, Indiana vocht onder andere bij organisaties als WFCA, WSOF en Pancrase. In zijn meest recente partij voordat hij door de UFC werd gecontacteerd in Oktober 2016 versloeg hij de Japanner Jun Nakamura via KO in de tweede ronde. Brooks heeft ook meerdere partijen op Strawweight en Bantamweight gevochten. Brooks keerde tijdens UFC São Paulo in Oktober 2017 terug in de Octagon om het op te nemen tegen Deiveson Alcantara Figueiredo. Brooks verloor een zeer controversiële Split Decision en was zijn ongeslagen status kwijt. Brooks zou het vervolgens opnemen tijdens UFC Utica tegen Hector Sandoval. Echter raakte Sandoval geblesseerd waarna Brooks werd gekoppeld aan twee divisie Kampioen van Titan FC Jose Torres. Brooks had de overhand, maar kwam neer op zijn hoofd in de tweede ronde na een verkeerd uitgevoerde slam. Torres profiteerde en finishte met stoten naar het hoofd.

Embed from Getty Images

Roberto Sanchez (MMA 8-1/UFC 1-1) vecht sinds Augustus 2017 voor de UFC. Sanchez maakte zijn Pro-MMA debuut in 2015 voor de Legacy FC promotie. In een tijdsbestek van iets meer dan een jaar wist Sanchez vijfmaal te winnen in vijf gevechten. Vier van die vijf gevechten werden beslist via Submission. Door de fusie tussen de RFA en Legacy FC, kwam Sanchez vervolgens uit voor het nieuwe en hoog aangeschreven LFA. Sanchez won tijdens het Main Event van LFA 7 van Klayton Mai via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Hierdoor mocht Sanchez het drie maanden later opnemen tegen Jerome Rivera voor de allereerste LFA Flyweight titel. Ook dit was een prooi voor Sanchez. Sanchez won in de derde ronde via een Armbar Submission. Roberto Sanchez kreeg vervolgens een contract bij de UFC aangeboden en mocht het tijdens UFC Mexico City opnemen tegen de eveneens ongeslagen Joseph Morales. Sanchez begon sterk, maar Morales nam over en wist Sanchez via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te stoppen. Sanchez wist uiteindelijk in zijn tweede UFC gevecht wél de winst te pakken. Tijdens UFC Austin nam hij het op tegen naamgenoot Joby Sanchez. Via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde pakte Roberto de overwinning. Vervolgens zou Sanchez het opnemen tegen Ryan Benoit tijdens UFC 228. Echter raakte Benoit geblesseerd en werd Jarred Brooks als vervanger opgeroepen.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »