breaking news

Shane Young maakt short notice debuut tegen Alexander Volkanovski tijdens UFC Sydney

November 12th, 2017 | by Marcel Dorff
Shane Young maakt short notice debuut tegen Alexander Volkanovski tijdens UFC Sydney
UFC
0

De 24-Jarige Nieuw Zeelander Shane Young heeft op ”7 days notice” het gevecht tegen Alexander Volkanovski aangenomen. Young vervangt Humberto Bandenay die eerder deze week geblesseerd raakte. De UFC probeerde Drex Zamboanga als vervanger in te plannen, maar de Filipijn kreeg zijn visum niet rond. Volkanovski en Young ontmoeten elkaar in de Octagon van de Qudos Bank Arena tijdens UFC Fight Night 121 in Sydney, Australië. Het Featherweightgevecht staat gepland als opener van de Main Card aankomende week.

Alexander Volkanovski (MMA 15-1/UFC 2-0) maakte in 2016 zijn UFC debuut. Volkanovski stond ingepland tegen Jon Tuck tijdens UFC Fight Night 97 in de Filipijnen. Echter werd de complete card een week voor het evenement gecanceld. Volkanovski werd vervolgens in Melbourne, Australië gekoppeld aan de Japanner Yusuke Kasuya. In zijn thuisland wist Volkanovski via TKO in de tweede ronde zijn eerste UFC overwinning bij te schrijven. Eerder dit jaar in Auckland gaf Volkanovski een goed vervolg aan zijn eerste overwinning binnen de UFC. Zo versloeg hij de Japanse veteraan Mizuto Hirota via Unanimous Decision. Volkanovski zal nu terugkeren tijdens UFC Sydney tegen Shane Young. Dit is na Jeremy Kennedy, Humberto Bandenay & Drex Zamboanga al de vierde tegenstander die gematch wordt tegen Volkanovski voor dit evenement. Volkanovski is de voormalig Roshambo MMA, PXC, AFC & Wollongong Wars Kampioen. Voordat Volkanovski de UFC binnen kwam had hij een overwinning staan tegen UFC vechter Anton Zafir.

Shane Young (MMA 11-3/UFC 0-0) is een Nieuw Zeelander die op short notice zijn UFC debuut zal maken. Young begon zijn Pro-MMA carrière in 2012. Hij mocht na drie overwinningen in zijn eerste drie gevechten al meteen voor de XFC titel vechten. Young verloor van Adrian Rodriguez via Majority Decision, maar pakte een paar maanden later in de rematch alsnog de titel via TKO. Drie maanden later mocht Young proberen om een twee divisie Kampioen te worden voor de XFC organisatie. Dit mislukte nadat Damien Brown te sterk was. Young verdedigde zijn Featherweight titel nog eenmaal en vocht vervolgens voor allemaal verschillende promoties in Oceanië en Azië. Van zijn laatste acht gevechten won Young er zeven. Alleen de nieuwe aanwinst van de UFC Wang Guan was te sterk. Young heeft op dit moment een winstreak van vijf gevechten en heeft sinds 2015 niet meer verloren.

Comments are closed.

Translate »