breaking news

Ruslan Magomedov keert na drie jaar afwezigheid terug tegen Marcos “Pezão” in New York

September 22nd, 2018 | by Redactie
Ruslan Magomedov keert na drie jaar afwezigheid terug tegen Marcos “Pezão” in New York
UFC
0

De Dagestani Ruslan Magomedov keert na afwezigheid van drie jaar (twee jaar USADA schorsing) op 3 November 2018 terug in de Octagon. In de Heavyweight divisie treft hij Marcos Rogerio de Lima. Dit wist Igor Lazorin te melden na informatie van Rizvan Magomedov (de manager van Ruslan). Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van ”The Garden” in New York tijdens de Preliminary Card van UFC 230.

Ruslan Magomedov (MMA 14-1/UFC 3-0) is een Russische MMA vechter die sinds 2010 actief is in het Pro-MMA. Magomedov vocht in het begin van zijn carrière vooral veel in zijn thuisland en in Oekraïne. Daar wist hij een record van 11-1 neer te zetten met onder andere overwinningen tegen voormalig UFC Heavyweight Kampioenen Ricco Rodriguez en Tim Sylvia. Na die overwinning tegen Sylvia werd Magomedov in 2014 gecontracteerd door de UFC. De Rus debuteerde in Berlijn tegen de Tsjech Viktor Pesta. Magomedov won via Unanimous Decision. Een paar maanden later in November 2014 maakte Magomedov zijn debuut in de Verenigde Staten. Tijdens UFC Austin nam hij het op tegen Josh Copeland. Wederom won Magomedov via Unanimous Decision. Vervolgens vocht Magomedov in Oktober 2015 zijn voorlopig laatste gevecht voor de UFC. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Shawn Jordan. Mede door blessures werden gevechten tegen Gabriel Gonzaga, en Stefan Struve gecanceld. Vervolgens testte Magomedov positief tijdens een USADA test in September 2016. Magomedov werd voor twee jaar geschorst waardoor hij pas na September 2018 weer in actie mag komen.

Embed from Getty Images

Marcos Rogério de Lima (MMA 15-5-1/UFC 4-3-0) (in Brazilië beter bekend als Marcos Pezão wat Bigfoot betekend) kwam voor het eerst in beeld tijdens het derde seizoen van TUF Brazil. Daar verloor hij in de halve finale van de latere winnaar Antonio Carlos Junior. De Lima kreeg alsnog een gevecht tijdens de TUF Finale aangeboden, en wist te imponeren met een KO binnen 20 seconden tegen Richardson Moreira. Na in 2014 ook zijn tweede gevecht via TKO te hebben gewonnen tegen Igor Pokrajac, werd De Lima in 2015 gekoppeld aan Nikita Krylov. Krylov bleek een maatje te groot en wist De Lima in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission te stoppen. Acht maanden later (inmiddels in 2016) wist De Lima de getalenteerde Clint Hester in de eerste ronde via Arm-Triangle Choke Submission te finishen. Helaas voor De Lima verloor hij in zijn meest voorlaatste gevecht tegen nieuwkomer Gadzhimurad Antigulov. De Rus wist vroeg in de eerste ronde een Guillotine Choke Submission bij de Lima aan te zetten. Lima tapte hierop waardoor hij verloor voor eigen publiek. Echter kwam de Lima in Februari van dit jaar sterk terug. De Braziliaan versloeg late replacement Jeremy Kimball via TKO in de eerste ronde. De Lima kreeg vervolgens een grote kans van de UFC aangeboden om tegen Top 10 vechter Ovince St.Preux te vechten. De Lima was echter niet opgewassen tegen ”OSP” en verloor via een Von Flue Choke Submission in de tweede ronde. De Lima zou vervolgens tijdens UFC Rotterdam vechten tegen Saparbek Safarov in September 2017. Echter werd de Lima in verband met een potentiële USADA overtreding van het gevecht gehaald. Echter is inmiddels bewezen dat de Lima onterecht was geschorst en is zijn schorsing teruggedraaid.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.