breaking news

Rotterdam card lijkt compleet na toevoeging Andrew Holbrook vs. Thibault Gouti

August 11th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft een dertiende partij toegevoegd aan de UFC Fight Night 115 card in Rotterdam. De Amerikaan Andrew Holbrook zal het in de Lightweight divisie opnemen tegen de Fransman Thibault Gouti. Beide mannen treffen elkaar in de Rotterdam Ahoy op 2 September 2017. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Andrew Holbrook (UFC 12-2/MMA 2-2) kwam in 2015 de UFC binnen en staat bekend als Submission specialist. Holbrook won voordat hij de UFC binnen kwam al zijn tien gevechten. Negen daarvan won hij via Submission, en een werd beslist via TKO. Zijn eerste gevecht in de UFC was een late replacement gevecht tegen TUF 13 finalist Ramsey Nijem. Ondanks dat veel mensen Nijem aan de winnende hand hadden, dachten twee judges daar anders over waardoor Holbrook het gevecht won. Holbrook zou vervolgens in Januari 2016 tegen Sage Northcutt vechten maar moest afzeggen vanwege een blessure. In Juli van dat jaar vocht Holbrook tegen eveneens Submission specialist Joaquim Silva. Silva besliste het gevecht al na 34 seconden via KO. Echter kwam Holbrook zeer sterk terug in November 2016. In Australië werd tijdens het Co-Main Event van UFC Fight Night 101 in Melbourne thuisfavoriet Jake Matthews via Split Decision verslagen. Holbrook was de grootste underdog op de card die avond en zorgde dus in veel ogen voor een upset. Holbrook stond vervolgens eerder dit jaar in Buffalo, New York tijdens UFC 210 tegen de ongeslagen Gregor Gillespie. Een partij die Holbrook snel zal willen vergeten. Gillespie wist Holbrook binnen 30 seconden met een genadeloze stoot zwaar KO te slaan.

Thibault Gouti (MMA 11-3/UFC 0-3) probeerde via TUF 22 de UFC binnen te komen. De Fransman kwam in de eliminatie ronde echter te kort tegen de Zweed David Teymur en ging niet verder in het toernooi. Gouti ging terug naar de Cage organisatie waar hij de titel wist te winnen door voormalig UFC vechter Anton Kuivanen KO te slaan. Gouti werd vervolgens alsnog door de UFC gecontracteerd om het op short notice op te nemen tegen de Fin Teemu Packalen. Packalen had geen kind aan Gouti en finishte de Fransman binnen 30 seconden via een Guillotine Choke Submission. Dit was voor Gouti zijn eerste verlies in zijn Pro-MMA carrière (TUF voorronden gevechten tellen niet mee op het Pro-Record). Vier maanden later stond Gouti tegen de Frans-Canadese Submission specialist Olivier Aubin-Mercier. Aubin-Mercier besliste het gevecht in de derde ronde via een Rear Naked Choke Submission. Opnieuw een verlies voor Gouti. Gouti zou ook zijn derde partij in de UFC verliezen. Ditmaal werd via TKO verloren in de eerste ronde van TUF Nations winnaar Chad Laprise. Vervolgens zou Gouti het opnemen tegen ”Maestro” Dong Hyun Kim tijdens UFC Auckland eerder dit jaar. Echter kreeg Gouti vlak voor aanvang van het gevecht van de Athletic Commission geen goedkeuring om te vechten. Hierdoor werd het gevecht gecanceld en wacht Gouti nog steeds op zijn eerste overwinning in de UFC.

Comments are closed.

Translate »