breaking news

Renan Barão treft nieuwkomer Andre Ewell tijdens UFC São Paulo

August 1st, 2018 | by Redactie
Renan Barão treft nieuwkomer Andre Ewell tijdens UFC São Paulo
UFC
0

Voormalig UFC Bantamweight Kampioen Renan Barão zal op 22 September 2018 zijn opwachting maken tijdens UFC Fight Night 137 in São Paulo, Brazilië. In de Bantamweight divisie zal UFC nieuwkomer en CES MMA Bantamweight Kampioen Andre Ewell de tegenstander zijn. Dit maakte Raphael Marinho via Combate bekend. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Ginasio do Ibirapuera op de Preliminary Card.

Renan Barão (MMA 36-6-0-1/UFC 9-5-0-1) kwam in 2011 door de fusie tussen de WEC en de UFC de organisatie binnen. De Braziliaan imponeerde in zijn gevechten, en met een winstreak in de UFC van 3-0 tegen onder meer Brad Pickett en Scott Jorgensen mocht Barao vechten voor de Interim Bantamweight Titel tegen Urijah Faber. Barao liet zien dat hij iemand was om rekening mee te houden voor de toekomst. De Braziliaan verbaasde destijds veel MMA fans door via Unanimous Decision de Interim Titel te pakken. Barao verdedigde de Interim Titel tegen Eddie Wineland en Michael McDonald, waarna de UFC de Interim Titel van Barao omzette in de ”echte” titel omdat de Kampioen Dominick Cruz nog altijd geblesseerd was. Barao mocht zijn ”nieuwe” titel verdedigen tegen Urijah Faber en deed dit met succes via TKO in de eerste ronde. Barao leek onaantastbaar en werd gekoppeld aan TJ Dillashaw. Dillashaw deed wat niemand verwachtte en versloeg Barao in de vijfde ronde via TKO en pakte de titel van de Braziliaan af. Sindsdien in Barao niet meer de oude. Barao revancheerde zich dan weliswaar door van Mitch Gagnon te winnen, maar kwam opnieuw ernstig tekort in zijn rematch tegen TJ Dillashaw. Barao ging een gewichtsklasse omhoog en nam het op tegen Jeremy Stephens. In een Fight of the Night performance wist Stephens uiteindelijk de jury het meest te overtuigen en zo de Unanimous Decision overwinning in de wacht te slepen. Barao won echter zijn laatste wedstrijd wel. Voor eigen publiek was de Braziliaan te sterk voor Phillipe Nover via Unanimous Decision. Barao zou het vervolgens opnemen tegen Doo Ho Choi echter ging het gevecht om onbekende redenen niet door. Barao gaf vervolgens aan terug te willen naar de Bantamweight divisie. Dit zou in Juli 2017 ook gaan gebeuren tegen Aljamain Sterling. Echter mocht Barão van de Athletic Commission niet lager dan 140lbs vechten (Bantamweight is 135lbs). Hierdoor vond de partij tegen Sterling plaats op een Catchweight van 140lbs. Sterling was sterker en won het gevecht via Unanimous Decision. Barão keerde vervolgens terug tijdens UFC Orlando in Februari 2018 tegen Brian Kelleher. Kelleher was sterker, en won terecht via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Andre Ewell (MMA 13-4/UFC 0-0) is een Amerikaanse vechter die in 2015 zijn Pro-MMA debuut maakte. Ewell vocht vooral veel voor zowel de Gladiator Challenge als de King of the Cage organisatie. Echter wist hij bij beide organisaties niet de titel te grijpen. Wel wist hij onder meer te winnen van Gustavo Lopez, Rick James en UFC veteraan Willie Gates. Ewell maakte in Maart 2018 zijn debuut voor de LFA organisatie. Een succesvol debuut met een KO overwinning in de eerste ronde tot gevolg tegen Trent Meaux. Vervolgens kreeg Ewell de kans om bij de CES MMA organisatie voor de titel te vechten tegen Dinis Paiva Jr. Ewell pakte de titel via een D’Arce Choke Submission in de derde ronde. Ewell zal nu zijn debuut gaan maken voor de UFC.

Afbeeldingsresultaat voor andre ewell ces mma

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »