breaking news

Randa Markos vecht tegen Juliana Lima tijdens UFC on FOX 27 in Charlotte

November 9th, 2017 | by Marcel Dorff

MMA journaliste Farah Hannoun van UFC News Alerts wist eerder vandaag naar buiten te brengen dat de Canadese Randa Markos op 27 Januari 2018 zal terugkeren in de Octagon. In de Women’s Strawweight divisie is die avond de Braziliaanse Juliana Lima de opponente. Beide vrouwen ontmoeten elkaar in de Octagon van het Spectrum Center te Charlotte, North Carolina. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card van UFC on FOX 27.

Randa Markos (MMA 7-5/UFC 3-4) kwam via TUF 20 de UFC binnen. Markos was van de 16 vechtsters als 14de gerankt en moest het in haar eliminatiepartij opnemen tegen de nummer drie Tecia Torres. Na drie rondes wist Markos de favoriete Torres via Unanimous Decision uit te schakelen. Vervolgens wist Markos ook Felice Herrig via een Scarf-Hold Armlock in de eerste ronde tot aftikken te dwingen. Markos mocht vervolgens de halve finale vechten tegen Rose Namajunas, maar kwam tekort en verloor vroeg in de eerste ronde via een Kimura Submission. Markos kreeg vervolgens een gevecht aangeboden tijdens de TUF Finale tegen Jessica Penne. In een Fight of the Night performance verloor Markos uiteindelijk via Split Decision. Markos keerde vier maanden later terug in Canada tegen de Ierse Aisling Daly. Markos was duidelijk te sterk voor de Ierse en won via Unanimous Decision. Tijdens het laatste evenement van 2015 vocht Markos tegen de ongeslagen Poolse debutante Karolina Kowalkiewicz. Kowalkiewicz bleek vooral qua stand-up te sterk. Kowalkiewicz won via Unanimous Decision. Vervolgens werd Markos gematcht in Canada tegen Jocelyn Jones-Lybarger. Markos wist Jones-Lybarger het grootste deel van het gevecht te controleren waardoor Markos uiteindelijk via Unanimous Decision haar tweede officiële zege binnen de UFC behaalde. In haar gevecht in Augustus 2016 kreeg Markos haar grootste teleurstelling te verwerken. Cortney Casey-Sanchez was verrassend via Armbar Submission in de eerste ronde te sterk. Markos kon een overwinning vervolgens in haar partij tegen TUF 20 rivale Carla Esparza goed gebruiken. In een zeer competitief gevecht won Markos uiteindelijk via een controversiële Split Decision. Hierdoor maakte Markos een reuzensprong in de rankings waardoor ze de Top 10 binnen kwam. Echter kon ze die Top 10 klassering in Augustus dit jaar niet behouden. In Mexico City verloor Markos een zeer controversiële Split Decision tegen thuisfavoriet Alexa Grasso.

Juliana Lima (MMA 9-4/UFC 3-3) kwam in 2014 de UFC binnen. De Braziliaanse zou in eerste instantie deel uit maken van het 20ste seizoen van The Ultimate Fighter. Echter kwam het uiteindelijk niet zo ver omdat Lima geen woord Engels kon praten. De UFC gaf Lima alsnog een contract. Hierdoor debuteerde ze voor de organisatie in Juli 2014 tegen de Poolse Joanna Jedrzejczyk. In een vrij eenzijdige partij won Jedrzejczyk via Unanimous Decision. Op dat moment een verrassend verlies voor Lima, die werd gezien als een van de betere vechters in de divisie. (Niemand wist op dat moment dat Jedrzejczyk een van de meest dominante Kampioenen in die divisie zou worden). Lima herstelde vervolgens met twee Unanimous Decision overwinningen tegen Nina Ansaroff en Ericka Almeida. In April 2016 kwam Lima vervolgens te kort tegen voormalig Women’s Strawweight Kampioen Carla Esparza. Lima zou vervolgens tegen TUF 23 winnares Tatiana Suarez vechten, echter raakte Suarez geblesseerd. Hierdoor mocht JJ Aldrich haar debuut maken tegen Lima. In een zeer langdradig en ronduit vervelend gevecht was het uiteindelijk Lima die terecht won via Unanimous Decision. Lima werd vervolgens tijdens International Fight Week 2017 gematcht met haar landgenote Amanda Ribas. Echter werd Ribas wegens een potentiële USADA overtreding van het gevecht gehaald. Top 5 vechtster Tecia Torres nam het gevecht aan op short notice. Torres bleek te sterk voor Lima en besliste het gevecht in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission.

Comments are closed.

Translate »