breaking news

Poliana Botelho stuit op Syuri Kondo tijdens UFC Fight Night Santiago (Chili)

February 10th, 2018 | by Redactie

De Braziliaanse Poliana Botelho zal op 19 Mei 2018 haar terugkeer maken in de Octagon. Tijdens het allereerste evenement van de UFC in Chili zal de Japanse Syuri Kondo haar opponente zijn. Dit wist de Braziliaanse MMA journalist Raphael Marinho via Combate bekend te maken. UFC Fight Night Santiago zal plaatsvinden in de Octagon van de Movistar Arena. Het gevecht in de Women’s Strawweight divisie zal worden gevochten op de Preliminary Card.

Poliana Botelho (MMA 6-1/UFC 1-0) werd in 2016 door de UFC gecontracteerd. De Braziliaanse zou haar debuut maken tegen de Canadese Valerie Letourneau, maar raakte geblesseerd en moest noodgedwongen haar debuut uitstellen. De Nova União vechtster is de XFC Kampioene en heeft een blauwe band in BJJ en een zwarte band in Muay Thai. Botelho geldt als een groot talent. Botelho maakte haar UFC debuut uiteindelijk tijdens UFC 216 in Oktober 2017 tegen Pearl Gonzalez. Botelho won het gevecht via Unanimous Decision en mocht spreken van een succesvol debuut.

Syuri Kondo (MMA 6-0/UFC 1-0) of in Japan gewoon bekend als ”Syuri” is een big star in Japan. Kondo doet aan Shootboxing, Kickboksen, Pro-Wrestling en MMA. Kondo heeft een kicboksrecord van 13-1, opvallend genoeg verloor ze haar enige partij buiten Japan. Alle gevechten die Kondo in Japan vocht zowel kickboksen als MMA werden winnend afgesloten. Kondo begon haar MMA carrière in 2016 bij de bekende Pancrase organisatie. Daar vocht Kondo ook al haar MMA partijen. In Mei 2017 versloeg Kondo haar tegenstandster Kinberly Novaes via Unanimous Decision en pakte ze de zogeheten ”Queen of Pancrase” titel. De UFC pikte Kondo op toen er in September 2017 een evenement gepland stond in Saitama. Kondo won haar UFC debuut via Split Decision tegen de Zuid-Koreaanse Chan Mi Jeon.

Comments are closed.

Translate »