breaking news

Ongeslagen Shane Burgos vecht tegen Calvin Kattar tijdens UFC 220 in Boston

November 11th, 2017 | by Marcel Dorff

Top Game Management heeft zojuist bekend gemaakt dat de ongeslagen Shane Burgos op 20 Januari 2018 terug zal keren in de Octagon. De Featherweight vechter uit Monroe, New York neemt het op tegen Calvin Kattar. Het gevecht zal plaatsvinden in de Octagon van de TD Garden in Boston, Massachusetts tijdens UFC 220.

Shane Burgos (MMA 10-0/UFC 3-0) kwam in 2016 over van de Cage Fury Fighting Championship waar hij zou vechten voor de Interim Featherweight Titel. Dit ging niet door vanwege een blessure van zijn tegenstander. Uiteindelijk kwam dit goed uit aangezien hij hierdoor op short notice zijn UFC debuut kon maken tegen Tiago Trator. Burgos wist uiteindelijk in een sterke performance de Braziliaan te verslaan via Unanimous Decision. En wist tussen de rondes door ook nog even een knipbeurt te nemen. In Maart van dit jaar vocht Burgos zijn tweede gevecht voor de UFC tegen American Top Team’s Charles Rosa. In een gevecht dat werd beloond met de Fight of the Night bonus finishte Burgos zijn tegenstander in de derde ronde via TKO. Burgos maakte het vervolgens drie op een rij in New York. Zo won hij tijdens UFC Long Island in Juli van dit jaar een zeer eenzijdige Unanimous Decision tegen de sterke Braziliaan Godofredo Pepey. Burgos traint bij Tiger Schulmann’s MMA in Elmwood Park, New Jersey en had voordat hij zijn UFC debuut maakte met 3 (T)KO overwinningen en 4 Submission finishes een 100% finishratio op zijn naam.

Calvin Kattar (MMA 17-2/UFC 1-0) is een vechter die uitkomt voor Team Sityodtong in Boston, Massachusetts onder de bezielende leiding van hoofdcoach Mark DellaGrotte. Kattar werd gezien als een groot talent binnen het regionale MMA circuit in de Eastcoast van de VS (ook bekend als de Tri-State area). Kattar vocht vooral veel partijen in de Combat Zone organisatie en de CES MMA organisatie. Kattar heeft op dit moment een winstreak van negen gevechten met onder meer overwinningen tegen Saul Almeida, Cody Stevens, Kenny Foster en Chris Foster. Kattar wist in Juli dit jaar zijn UFC debuut te winnen tegen de sterke Team Alpha Male vechter Andre Fili. Kattar won via Unanimous Decision en pakte daarmee zijn eerste overwinning in de Octagon. Wat nog opvallender was is dat Kattar dit gevecht nog geen twee weken van te voren aannam.

Comments are closed.

Translate »