breaking news

Ongeslagen Shane Burgos kruist degens met Godofredo Pepey in New York

May 24th, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder vanmorgen wist Newsday journalist Mark La Monica te melden dat de ongeslagen Shane Burgos het op 22 Juli 2017 zal opnemen tegen de Braziliaan Godofredo Pepey. Beide Featherweights ontmoeten elkaar in de Octagon van het Nassau Veterans Memorial Coliseum in Uniondale, New York. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card van het UFC on FOX 25 evenement.

Shane Burgos (MMA 9-0/UFC 2-0) kwam in 2016 over van de Cage Fury Fighting Championship waar hij zou vechten voor de Interim Featherweight Titel. Dit ging niet door vanwege een blessure van zijn tegenstander. Uiteindelijk kwam dit goed uit aangezien hij hierdoor op short notice zijn UFC debuut kon maken tegen Tiago Trator. Burgos wist uiteindelijk in een sterke performance de Braziliaan te verslaan via Unanimous Decision. En wist tussen de rondes door ook nog even een knipbeurt te nemen. In Maart van dit jaar vocht Shane Burgos zijn tweede gevecht voor de UFC tegen American Top Team’s Charles Rosa. In een gevecht dat werd beloond met de Fight of the Night bonus finishte Burgos zijn tegenstander in de derde ronde via TKO. Burgos traint bij Team Tiger Schulmann en had voordat hij zijn UFC debuut maakte met 3 (T)KO overwinningen en 4 Submission finishes een 100% finishratio op zijn naam.

Godofredo Pepey (MMA 13-4/UFC 5-4) kwam in 2012 via TUF Brazil de UFC binnen. Pepey wist de finale te halen, maar moest uiteindelijk via Unanimous Decision zijn meerdere erkennen in Rony Jason. Een half jaar later wist Pepey wel zijn eerste officiële UFC overwinning bij te schrijven door landgenoot Milton Vieira te verslaan via Split Decision. Echter sloot Pepey 2013 slecht af met twee verliespartijen via TKO in de eerste ronde tegen zowel Felipe Arantes als Sam Sicilia. Pepey’s verblijf in de UFC was in gevaar. In 2014 en 2015 wist Pepey drie partijen in de eerste ronde te beslissen. Noad Lahat (KO/Flying Knee), Dashon Johnson (Submission/Triangle Armbar) & Andre Fili (Submission/Flying Triangle Choke) werden allen op spectaculaire wijze gefinisht. Dit levert Pepey driemaal de Performance of the Night bonus op. Halverwege 2016 vocht Pepey tegen de gerankte Darren Elkins. Elkins wist de vroege storm van Pepey door te komen en wint uiteindelijk met zijn wrestling het gevecht via Unanimous Decision. Tijdens het meest recente gevecht van Pepey stond hij tegenover Mike de la Torre. Pepey was duidelijk de betere, en onderstreepte dat met een Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Pepey zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC Fortaleza eerder dit jaar, maar door een blessure bij zowel zijn tegenstander Kyle Bochniak als bij hemzelf ging het gevecht niet door.

Comments are closed.

Translate »